Cséki Gergő | 2011. november 6. 9:44 | Frissítve:

Ismét súlyos árvíz pusztít

A múlt heti heves esőzéseket követően ismét özönvízszerű csapadék zúdult Észak-Olaszországra.

Alig heverték ki az észak-olasz térségben a múlt heti heves esőzéseket, pénteken ismét felhőszakadás zúdult elsősorban Liguria és Toscana tartományra. Tíz napon belül ez a második eset, hogy a nagy mennyiségű csapadék mossa el ezt a térséget. Genova utcái az áradásokat követőenLegsúlyosabb a helyzet Genova környékén, ahol péntek délután a heves esőzések következtében két folyó is kilépett a medréből, elárasztva ezzel a város utcáit - 8 napon belül második alkalommal. A kikötőváros utcáin mintegy két méter magas víztömeg zúdult végig, mely magával sodort autókat és embereket is. Négy nő és két kisgyerek halt meg, miután egy épület lépcsőházába menekültek be, de nem tudtak védekezni az azt elöntő víz-és sártenger ellen. A helyi lakosok közül többekben is mérhetetlen dühöt és felháborodást váltott ki, hogy a figyelmeztetések ellenére a városban pénteken is nyitva tartottak az iskolák és az üzletek, valamint a járműforgalmat sem állították le. 

A szűnni nem akaró heves esőzések Észak-Olaszország más városaiban - köztük Velencében is -, valamint a Francia Riviérán is gondot okoznak, helyenként az elmúlt két napban a 100 mm-t is meghaladta a lehullott csapadék mennyisége. Meteorológusok előrejelzése szerint az esőzések az elkövetkező néhány napban is folytatódnak újabb árvizeket okozva.

Forrás: BBC, www.hirado.hu, The Huffington Post

 

Kommentek: 0 db

Kapcsolódó hírek

  • Árad a Duna Az Észak-Dunántúlon I., II. fokú készültség léphet életbe többfelé, Győrben lezárták a rakparti utat 18 órától.
  • Ár- és belvíz több megyében is A sok csapadék miatt ismét árhullám indult el több folyónkon, növekedett a belvízzel elöntött területek nagysága is.
  • Fokozatosan apadnak folyóink Az elmúlt napok csapadékszegényebb időjárásának köszönhetően fokozatosan javul a hazai ár- és belvízhelyzet.
  • A Dráván is rekord lehet A Mura után várhatóan a Dráva is a történelmi rekord közelében tetőzhet Drávaszabolcsnál.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

(30 észlelés szükséges)

Regisztráció

Riasztás
Havazás, síelés Horgász

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2015. Adaptive Média Twitter Google+ Facebook
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak