Kurunczi Rita | 2012. március 23. 17:50 | Frissítve:

Marad a meleg

Hétvégén is kellemes időnk lesz. Vasárnap hajnalban indul a nyári időszámítás.

Itt a hétvége, így - a szombati munkanap ellenére is - sokan kíváncsiak rá, hogy kimerészkedhetnek-e a szabadba, vagy inkább benti progamokat szervezzenek-e. Nos, szombaton az előző napokhoz képest kissé erőteljesebb gomolyfelhőképződésre számíthatunk, főleg a Dunántúlon fordulhatnak elő futó záporok, de ennek ellenére marad a meleg időjárás, 19 és 23°C közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap virradóra - sokak bánatára - egy órával kevesebbet aludhatunk, hiszen hajnali kettő órakor 3 órára kell átállítani az órák mutatóit, és ezzel elkezdődik a nyári időszámítás, melyet egyébként 1976-ban, három évvel az első olajárrobbanás után vezették be Franciaországban. A hatóságok a lépést azzal indokolták, hogy az akcióval 300 ezer tonna kőolajnak megfelelő energia megtakarítás érhető el.

A hét utolsó napján egy közeledő gyenge hidegfront miatt időnként megnövekszik a felhőzet, melyből néhol záporeső kialakulhat, emellett azonban továbbra is sok napsütés várható, maradnak 20°C körüli értékek.

Hétfőre a front átvonul, visszaesik a hőmérséklet, megélénkül, helyenként megerősödik a szél, de jelentős csapadék nem várható. A következő hét szelesnek ígérkezik.

Cimkék: ,
Kommentek: 9 db

Kapcsolódó hírek

 • Rekordmeleg éjszaka 5,2 fokkal megdőlt a fővárosban a legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord, közben nyugat felől visszatért a tél.
 • Újabb januári melegrekord Délután 16 fokot mutatott pénteken Sellyén a hőmérő, mellyel új melegrekord született. Videóval!
 • Esősebb vasárnap Szombaton marad a kora tavasz, a Dunántúlon ismét lehet 15 fok, majd vasárnapra eső érkezik.
 • Dupla melegrekord Budapesten Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délután 19,7°C-ot mért Fertőrákoson, ezzel új melegrekord született.

Hozzászólások

 • Teljesen egyetértek vajtakatival, és nem azért, mert magam is 60 éves vagyok!:-) Évente 2x alaposan belepiszkálunk a saját biológiai óránk működésébe, pedig nem kellene, és sokakat alaposan megvisel. Mondhatom szép is volna, ha a költözőmadarak és a lazacok az emberek tili-tologatott órája szerint startolnának!:-) Kit érdekel, hogy mennyit mutat az óra? Ha egyszer sötét van, hát világítunk, ugye? Ideje volna már egyszer ráébredni arra, hogy az idő végtelen, és nekünk embereknek csak végesek a lehetőségeink! Igaz - elrettentő példaként említem! - magam is emlékszem egy meghökkentő dologra: Sok évvel ezelőtt a gazdasági nagyhatalmak valamelyik "okos" alapszabálya értelmében a feleknek meg kellett volna egyezniük egy adott dátumnap éjféléig, de mivel ez nem történt meg - mert véleménykülönbségek voltak pár kérdésben - hát nem a határozathozatal végső dátumát, vagy az "okos" alapszabályt módosították, hanem jelképesen megállították a világórát!!! Aztán sec-pec megállapodtak - így hűek tudtak maradni a saját alapszabályukhoz, és büszkén dokumentálhatták a nagyvilág felé, hogy a megadott határidőre megszületett a döntés. Nos, én szinte halálra kacagtam magam!:-) Manapság egyre többször kell igazat adnom Svejknek, aki röviden, de nagyon találóan úgy fogalmazott: Íme egy kis példa arra, milyen nagy az Isten állatkertje!:-)))

 • Ha a román időzónában lennénk, decemberben csak 9-kor lenne világos, iskola meg 8-tól.

 • Hát értelme annyi, hogy este 8 után még világos van - én nagyon útálnám ezen a szélességen, ha ez nem így lenne. A trópusokon persze más, ott úgyis hozzá lehet szokni a korai naplementéhez

 • A világ legnagyobb szemfényvesztésének tartom! Ez egy nagy baromság! 60 éves vagyok,de 28 éves voltam amikor ezt bevezették,de azóta csak mérgelődöm rajta! MINEK?KINEK JÓ?!

 • A pihenésre fordítható idő nem időjárás függvénye sztem. Ilyenkor este HAMARABB kell lefeküdni, és reggel "ugyanakkor" kelni, az óra szerint. Így ugyanannyit alszol. 2 kisgyerek mellett nem nehéz korábban lefeküdni sem (mint apa). Esetleg félóra... és 2 napa alatt (hétfőre) minden a helyén van. Reggelre még marad a kabát (később "kel" a Nap), de közeleg a nyárias tavasz. Már melegít rá! :-)

 • Szerencsére reggel nem lesz olyan korán világos, mert az már kicsit idegesítő, viszont este tovább lesz világos, sokkal jobb. Amúgy tényleg jobb lenne, amit nemrég fejtegettek, hogy ősszel nem kellene visszaállítani az órát, és utána tavasszal még egyszer, lehet, hogy román időzónába lennénk (GMT+2), de sokkal tovább lenne világos, és főleg a nyári időszakban, nem sütne már 5-kor a nap reggel. Megmondom őszintén, kicsit örülnék a hűvösebb, szelesebb, csapadékosabb tavaszi napoknak, áprilisban biztos sok ilyen lesz remélem :)

 • Igen, és végre nem arra kelek, hogy már fél hatkor világos van - egy ideig legalábbis...

 • Én is örülök neki, hogy jó sokáig lesz már világos. :D:D Az olyan nyárias. :D:D

 • Én nem bánom az 1 órával kevesebb pihenőt, később sötétedik este és az cool :)

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

(30 észlelés szükséges)

Regisztráció

Riasztás
Havazás, síelés Horgász

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2015. Adaptive Média Twitter Google+ Facebook
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak