Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Napos időszakoknak örülhetünk
Hirdetés

Napos időszakoknak örülhetünk

Szerdán a Dunántúlon néhol csak lassan oszlik fel a köd, napközben az ország északi felén várható több napsütés. Borongósabb és naposabb tájak válthatják egymást, délen vastagabb magasszintű felhőzet is fölénk sodródhat. Eleinte északkeleten, később a déli határnál alakulhat csak ki gyenge eső, egy-egy zápor, de északon néhol havas eső, a hegyekben hószállingózás is előfordulhat. Északon, északkeleten élénk lehet a nyugatias szél, 4-8 fok várható.

Csütörtökön délnyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, legtovább északkeleten láthatjuk majd a napot. Délen sokfelé, másutt elszórtan gyenge eső, esetleg havas eső már kialakulhat, a magasabb tájakon átmenetileg kisebb havazás sem kizárt. Nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalban -6 és +2, napközben 2 és 7 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Pénteken egy mediterrán ciklon előoldalán melegedés érkezik élénk, erős déli-délkeleti széllel, sokfelé kiadós esővel, záporokkal. Az északi határnál kezdetben havas eső, hó is hullhat. A délutáni órákban 3-13 fokot mérhetünk, délkeleten lesz legenyhébb az idő.

Hétvégén egy mediterrán ciklon hatására sokfelé várható kiadós csapadék, az esőt a ciklon hátoldalán érkező hideg, sarkvidéki eredetű levegő hatására vasárnap nyugat felől egyre többfelé havazás válthatja fel. Gyakran élénk, erős, néhol viharos lesz a légmozgás. Az enyhébb szombatot követően vasárnaptól több fokos lehűlés jön, télies napokra készülhetünk.
Kiadta: Nagy-Kurunczi Rita (ma 09:24)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Meleg öltözet
Meleg öltözet
Hirdetés
7 Sz
7
-1
jeles nap
8 Cs
4
-3
9 P
6
2
10 Sz
6
2
11 V
5 4
jeles nap
12 H
1
-3
13 K
0
-6
jeles nap
14 Sz
1
-5
15 Cs
2
-3
16 P
2
-2
17 Sz
1
-3
18 V
2
-3
jeles nap
19 H
1
-3
20 K
1
-3
21 Sz
2
-3
jeles nap
22 Cs
4
-1
23 P
7
2
24 Sz
6
1
jeles nap
25 V
8
1
jeles nap
26 H
8
3
jeles nap
27 K
9
2
28 Sz
6
2

Hójelentés

Bánkút -
Eplény -
Kékestető -
Mátraszentistván -
Normafa -
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Hétvégén jöhet igazi téli fordulat

Szerdán nem várható számottevő havazás, legfeljebb néhol fordulhat elő gyenge havas eső, a hegyekben hószállingózás. Úgy tűnik viszont, hétvégétől megérkezik az igazi tél.

Orvosmeteorológia

Szerdán nem várható fronthatás, de a hideg, többfelé ködös reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, amelyek napközben is fennállhatnak.

Az érzékenyebbek enyhe fejfájást, vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak.

A naposabb tájakon élők hangulat, közérzete javulhat.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán napközben hazánk nagy részén nem várható csapadék, legfeljebb eleinte északon, délután a déli határszélen fordulhat elő néhol átmenetileg vizes, csúszós útszakasz.

A Dunántúlon elelinte még lehetnek ködös területek, amik csak lassan oszlanak fel, így korlátozottak lesznek a látási viszonyok.

Néhol deresedés, zúzmaralerakódás okozhat síkos útszakaszokat.

Északon, északkeleten élénk nyugatias szél csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Napközben a napos tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet