Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Délután erőteljes felhősödés kezdődik
Hirdetés

Délután erőteljes felhősödés kezdődik

Vasárnap naposabb és felhősebb tájakkal, valamint időszakokkal is találkozhatunk, de számottevő csapadék továbbra sem várható, legfeljebb csak átmenetileg szállingózhat helyenként a hó. Délután észak felől azonban vastagabb felhőtakarő borít be minket. Többfelé élénk, néhol akár erős lökések is kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Kora délután 0 és 5 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Hétfőn reggel sokfelé kisüthet a nap, majd délelőtt északnyugat felől beborul az ég és egyre több helyen fordulhat elő eső, havas eső, kisebb havazás. Élénk, erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Fagyos lesz a hajnal, -8 és -2 fok között alakulhat a minimum-hőmérséklet. Napközben 1-7 fokot mérhetünk.

Kedden a változóan napos-felhős idő várható, a felhőátvonulásokból elszórtan számíthatunk futó záporok, elsősorban a magasabb tájakon hózáporok kialakulására. Sokfelé erős, helyenként viharos lesz az észanyugatira forduló szél. Enyhébb lesz a hajnal, kora délután pedig 4-9 fokra van kilátás.

Szerdán is változóan felhős-napos időben lesz részünk, elszórtan ezen a napon is kialakulhat átmenetileg kisebb eső, zápor, illetve havas eső is. Többfelé szeles lesz az idő. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 11 fok között alakulhat. Csütörtökön sok felhő lesz felettünk, északkeleten vegyes halmazállapotú csapadékra van kilátás, máshol inkább az eső lesz jellemző. A szeles időben 4-9 fok valószínű.
Kiadta: Nagy-Kurunczi Rita (ma 08:56)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Meleg öltözet
Meleg öltözet
Hirdetés
29 V
3
-4
30 H
4
-4
31 K
5
2
1 Sz
6
2
2 Cs
6
0
jeles nap
3 P
4
-2
4 Sz
2
-4
5 V
3
-4
jeles nap
6 H
4
-3
jeles nap
7 K
6
-3
8 Sz
6
-3
9 Cs
6
-2
10 P
6
-2
11 Sz
7
-1
12 V
7
-1
13 H
6
0
14 K
7
-1
jeles nap
15 Sz
8
0
16 Cs
7
-1
17 P
6
0
18 Sz
9
-1
19 V
8
1
jeles nap

Hójelentés

Bánkút 38 cm
Eplény 40 cm
Kékestető 37 cm
Mátraszentistván 40 cm
Sátoraljaújhely 2 cm
Visegrád 2 cm

Jelentősebb havazás nem várható

Vasárnap számottevő csapadék, így havazás sem várható, legfeljebb csak átmenetileg szállingózhat helyenként a hó.

Orvosmeteorológia

Vasárnap időjárási front nem lesz felettünk, de a hidegebb idő miatt a hidegfrontra fokozottan érzékeny körében tünetek jelentkezhetnek.

Fejfájás, görcsös panaszok előfordulhatnak, illetve felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi fájdalmak is.

Továbbra is jelentkezhet alvászavar, emiatt dekoncentráltak, tompábbak lehetünk napközben.

A felhősebb, borongósabb tájakon élők kedvtelenek, lehangoltak lehetnek.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap számottevő csapadék sehol sem várható, legfeljebb csak néhol szállingózhat a hó, így a legtöbb helyen száraz utakra számíthatnak a közlekedők, csak a hóolvadással érintett tájakon fordulhatnak elő vizes, csúszós, esetleg síkos útszakaszok.

Többfelé élénk, néhol akár erős lökések is kísérhetik az északi-északnyugati szelet, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Tompulhatnak reflexeink, ezért tartsunk elegendő követési távolságot.

Vezessünk körültekintően, óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet