Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Élénk, erős szelet hoz a front

Élénk, erős szelet hoz a front

Szombatra egy hidegfront hoz többfelé élénk, erős, kezdetben a Dunántúlon néhol viharos északi-északnyugati szelet. Éjjel nyugaton és az Alföldön lehet többfelé zápor, zivatar, majd délután főként keleten, északkeleten alakulhatnak ki. Máshol a napsütés lesz túlsúlyban. Csekély mértékben enyhül a forróság, 28-37 fok várható. Melegebb keleten lesz.

Vasárnap túlnyomóan napos idő várható, a megjelenő gomolyfelhőkből legfeljebb délen, délkeleten fordulhat elő rövid zápor, esetleg zivatar. Veszít erejéből a szél. Hajnalban 14-22, napközben 31-36 fokot mérhetünk.

Hétfőn a napsütést délután a nyugat felől megnövekvő fáytolfelhőzet szűrheti. Csapadékra kicsi az esély. A Dunántúlon helyenként megélénkülhet az északnyugati szél. Kora reggel 16-22, délután 33-38 fokra készülhetünk.

Kedden egy hidegfront hatására már gyakrabban megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Többfelé megerősödhet az északnyugati szél. Délután 27-37 fok várható, keleten, délkeleten lesz a legmelegebb. A hét közepétől jelentősebben enyhülhet a forróság.
Kiadta: Időkép (tegnap 21:00)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Lenge öltözet
Lenge öltözet
Hirdetés
2 Sz
32
19
3 V
35
19
4 H
36
19
6 Sz
31
19
7 Cs
29
18
9 Sz
26
15
10 V
26
15
11 H
27
15
12 K
28
16
13 Sz
28
16
jeles nap
14 Cs
29
17
15 P
30
17
16 Sz
29
17
17 V
28
17
18 H
30
17
19 K
31
18
20 Sz
31
19
21 Cs
31
19
22 P
30
19
23 Sz
30
19
Hirdetés

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékközepes
Csalánfélékközepes
Útifűalacsony
Lóromalacsony
Hársalacsony
Szelídgesztenyealacsony
Libatopfélékalacsony
Gombákextrém
Csalánfélék és gombák

A csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja a közepes-magas, a pázsitfűféléké, az útifűé, a hársé és a szelídgesztenyéé pedig az alacsony-közepes tartományban alakul.

A kültéri allergén gombák spóraszáma több helyen eléri a nagyon magas szintet.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Szombaton hidegfronti hatás érvényesül, amelynek erőssége a nap folyamán egyre csökkenni fog.

Keleten marad a nagy meleg, a Dunántúlon valamivel frissebb idő várható, arrafelé az esetleges alvászavarok is mérséklődnek.

A hidegfrontra érzékenyek fejfájást, emellett izom- és hasi görcsöket tapasztalhatnak.

A vérnyomás-ingadozás nagyon gyakori ebben a helyzetben.

A keleten, északkeleten kialakuló zivatarok környezetében romolhat az asztmások állapota, a fülledtebb levegő miatt nehézlégzés is jelentkezhet.

Továbbra is ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 10 és 16 óra között országszerte nagyon erős, extrém lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a napon való tartózkodást!

Közlekedésmeteorológia

Szombatra virradóan a Dunántúl nyugati felén és az Alföldön több helyen, napközben főként keleten, északkeleten alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Környezetükben vizes, csúszós útszakaszok, vízátfolyások, helyenként hirtelen lecsökkenő látástávolság és viharos széllökések nehezíthetik a közlekedést.

Zivataroktól függetlenül is többfelé élénk, a Dunántúlon erős, viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet, ami jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A Dunántúlon a zavartalan napsütésben és keleten napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Napon a járművek hamar felforrósodhatnak, ezért figyeljünk fokozottan, hogy gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Szombatra virradóan egy hidegfront hoz erős, viharos északnyugati szelet, helyenként záport, zivatart. Napközben derült, napos időre van kilátás, élénk, erős északnyugati széllel. Délután 30 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. 10 és 16 óra között extrém erős lesz az UV-sugárzás.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
26°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Hétvégén napos, igazi strandidő várható az Adrián. A szelet főként szombaton kísérhetik többfelé élénk, északon erős, reggel viharos lökések. Délutánonként 31-37 fokot mutathatnak a hőmérők.

Részletes előrejelzés
felhős
31°C
felhős
31°C
felhős
33°C
Horvátország térkép