Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Sok csapadék jön péntektől

Csütörtökön délnyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, legtovább északkeleten láthatjuk majd a napot. Délen több helyen, máshol elszórtan gyenge eső, esetleg havas eső már kialakulhat, északon a magasabb tájakon estétől kisebb havazás sem kizárt. Nem lesz jelentős a légmozgás. A csúcshőmérséklet 1 és 7 fok között alakul.

Pénteken egy mediterrán ciklon előoldalán melegedés érkezik élénk, erős déli-délkeleti széllel, sokfelé kiadós esővel, záporokkal. Az északi határnál kezdetben vegyes halmazállapotú csapadék is hullhat. Hajnalban -2, +5, a délutáni órákban 2-11 fokot mérhetünk, délkeleten lesz legenyhébb az idő.

Szombaton a borult égből kezdetben délen, délkeleten, délutántól dél felől egyre többfelé várható eső, amit este nyugaton az Alpokalján már havas eső, havazás válthat fel. Az északias szél a Dunántúlon több helyen megélénkül. Napközben 3-11 fok között alakul a hőmérséklet, ismét délkeleten lesz enyhébb az idő.

Vasárnap nyugat felől az esőt egyre többfelé válthatja fel havas eső, havazás, viszont az, hogy a hideg levegő térhódítása mennyire kerül átfedésbe a csapadékkal, még meglehetősen bizonytalan. Az északnyugati szél a Dunántúlon sokfelé viharossá fokozódik, a Bakonyban hófúvás sem kizárt. Erős lehűlés jön, a csúcshőmérséklet -1 és +5 fok között alakul, ennél legfeljebb a délelőtti órákban délkeleten lehet enyhébb az idő. Hétfőn szeles időre, elszórtan hózáporokra készülhetünk fagypont körüli maximumokkal.
Kiadta: Időkép (ma 09:49)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Meleg öltözet
Meleg öltözet
Hirdetés
8 Cs
4
-3
jeles nap
9 P
6
1
10 Sz
6 4
11 V
3 1
jeles nap
12 H
1
-3
13 K
0
-4
jeles nap
14 Sz
0
-7
15 Cs
2
-4
16 P
5
0
17 Sz
5
1
18 V
2
-1
jeles nap
19 H
1
-3
20 K
1
-4
21 Sz
2
-3
jeles nap
22 Cs
3
-2
23 P
7
2
24 Sz
6
1
jeles nap
25 V
8
1
jeles nap
26 H
8
3
jeles nap
27 K
9
2
28 Sz
6
2
29 Cs
6
0

Hójelentés

Bánkút -
Eplény -
Kékestető -
Mátraszentistván -
Normafa -
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Hétvégén jöhet igazi téli fordulat

Csütörtökön számottevő havazás nem várható, legfeljebb néhol fordulhat elő gyenge havas eső, estétől északon kisebb havazás. Úgy tűnik viszont, hétvégétől megérkezik az igazi tél.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön sem várható még fronthatás, de a hideg, fagyos, többfelé ködös reggeli órákban újra felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, amelyek napközben is fennállhatnak.

Az érzékenyebbek enyhe fejfájást, vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak.

A tartósan felhős tájakon lehangoltság, levertség, rossz közérzet alakulhat ki.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtök reggel keleten helyenként pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat, a fagyos tájakon pedig deresedés miatt lehetnek síkosak az utak.

Napközben a nyugati és déli tájakon alakulhat ki eső, a magasabban fekvő helyeken havas eső, így itt is vizes, csúszós útszakaszokra kell készülni.

A szél nem lesz jelentős.

A még naposabb északkeleti tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet