Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Hidegfront hoz viharokat csütörtökön

Hidegfront hoz viharokat csütörtökön

Szerdán kezdetben északon többfelé, délkeleten elszórtan, majd délután északon, valamint helyenként északnyugaton lehetnek átmenetileg futó záporok, néhol esetleg zivatarok. A napsütést sokfelé zavarhatják gomoly-, illetve vastagabb fátyolfelhők is. Helyenként megélénkül a délnyugati szél. Délután 22 és 33 fok között alakul a csúcshőmérséklet, délen, délkeleten lesz a legmelegebb.

Csütörtökön több tájegységünkön kell számítani záporok, zivatarok kialakulására egy hidegfront miatt, a zivatarokat helyenként felhőszakadás, viharos széllökések és jégeső is kísérheti. Élénk, erős lehet a légmozgás zivataroktól függetlenül is. Napközben 21-33 fok között alakulhatnak maximumok, északnyugaton, nyugaton lesz hűvösebb, keleten, délkeleten melegebb az idő.

Pénteken már sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből legfeljebb csak néhol északon, északkeleten alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar. Élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Délután 24-29 fokra van kilátás.

A hétvégén sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből jelentős csapadék nem várható. Többfelé élénk, néhol erős lehet a szél. Melegszik az idő, vasárnap már országszerte 30 -37 fokot mérhetünk.
Kiadta: Berceli Balázs (ma 11:21)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Nyári ruha, esernyő
Nyári ruha, esernyő
Hirdetés
4 Sz
28
17
5 Cs
26
19
6 P
26
16
7 Sz
30
15
8 V
34
18
9 H
32
19
10 K
29
18
jeles nap
11 Sz
30
17
12 Cs
29
17
13 P
30
17
14 Sz
30
18
15 V
29
17
16 H
30
17
17 K
31
18
18 Sz
29
17
19 Cs
27
17
20 P
25
17
jeles nap
21 Sz
27
15
22 V
24
14
23 H
26
15
24 K
27
15
25 Sz
26
15
Hirdetés

Pollenjelentés

Csalánfélékközepes
Libatopfélékalacsony
Lóromnincs
Parlagfűalacsony
Pázsitfűfélékalacsony
Útifűalacsony
Ürömalacsony
Gombákmagas
Gombafélék és csalánfélék

A csalánfélék virágporának mennyisége többfelé közepes-magas, az útifűé helyenként közepes szintet érhet el.

A pázsitfűfélék, a libatopfélék, a hárs, a lórom, illetve a parlagfű virágporának mennyisége többnyire alacsony szinten lehet jelen.

A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé magas szintet érhet el.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Szerdán egy hidegfront közelíti meg a nyugati országrészt, így ezeken a tájakon élők már fejfájást, görcsös panaszokat és vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Ugyanakkor az ország más részein sokfelé meleg lesz, így emiatt a migrén, a gyulladásos panaszok, a dekoncentráltság, a bágyadtság és a kisebb rosszullétek kerülhetnek előtérbe.

Záporok, zivatarok környezetében átmenetileg felerősödhetnek az asztmások panaszai.

A szelesebb tájakon az érzékenyek körében fokozódhat a fejfájás.

Az UV-sugárzás 11 és 16 óra között a napos időszakokban erős lesz, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Az alvászavarok a frissülő hajnalok miatt enyhülhetnek.

Gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán kezdetben északon többfelé, délkeleten elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, majd délután északon, valamint helyenként északnyugaton lehetnek átmenetileg futó záporok, néhol esetleg zivatarok, így ezeken a tájakon vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők. Zivatarokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, valamint viharos széllökések csökkenthetik a menetstabilitást.

Ugyanakkor helyenként élénk lehet a délnyugati szél, mely kissé szintén ronthat menet közben az autók egyensúlyán.

A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Vezessünk óvatosan, tartsunk biztonságos követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Szerdán a napsütést gyakran zavarhatják felhők, de számottevő csapadék napközben nem valószínű. Általában mérsékelt lesz az északnyugati-nyugati szél. Délután 24-27 fok körül alakul a hőmérséklet. 11 és 16 óra között a napos időszakokban erős lesz az UV-sugárzás.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
23°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Szerdán sok napsütés várható az Adria térségében, jelentős csapadék nem várható. Helyenként élénk lehet a szél. Délután 30-35 fok valószínű. Csütörtökön már többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, valamint a csúcshőmérséklet is mindenhol 30 fok alatt marad.

Részletes előrejelzés
felhős
29°C
felhős
33°C
felhős
32°C
Horvátország térkép