7 nap alatt ússza végig a Dunát (x)

| 2017. augusztus 30. 16:35 | Frissítve:
Hidvégi-Üstös Pál a Duna magyarországi szakaszát ússza végig Váctól Mohácsig 7 nap alatt.

Hidvégi-Üstös Pál, az ultratáv sportoló kivételes sportteljesítményeivel szeretné felhívni a figyelmet teremtett környezetünk értékeire és védelmére, a pozitív emberi értékek, a kitartás, az erő és hit fontosságára.

Hidvégi-Üstös Pál 2006. szeptemberében a világon elsőként és azóta is

egyetlenként végigúszta a Tiszát. 

32 nap alatt tette meg a 852 kilométeres távot és nyelte a folyó vízét, áztatta naponta több mint 10 órát a vízben a testét. 2017-ben Pál élete a Dunáról szól. Nyár elején egy 150 éves velocipéd nyergében tekerte végig a Duna menti településeket Magyarországon, augusztusban, pedig a Zwack Unicum támogatásával végigússza a Dunát Váctól Mohácsig 7 nap alatt. Szervező partnerünk a Vízügy. Társszponzoraink a Volkswagen, a Sat-trakt és a Fiskars.

Pál buzdítja a vízi sportolókat, kajakosokat, kenusokat, hogy néhány kilométer erejéig csatlakozzanak hozzá. A sportoló a 235 kilométer gyors végigúszása helyett arra helyezi a hangsúlyt, hogy minél több Duna menti lakossal, sportolóval, strandolóval tudjon találkozni, beszélgetni. Szeretné átadni a teremtett környezet védelmének fontosságát, valamint azokat a pozitív emberi értékeket, mint a pozitív gondolkodás, a kitartás, a hit, melyek lehetővé tették, hogy több mint 15 éve ember feletti sportteljesítményeket hajtson végre testi és lelki egészsége megőrzése mellett. Augusztus 26-án úszott Pál végig Budapesten. 

„Kíváncsi voltam, hogy mennyivel lesz szeszélyesebb, embert próbálóbb, mint a Tisza volt. Most már elmondhatom, hogy sokkal. Nagyobb a hajóforgalom, váratlan forgók, és vízszintesen mozgó limányok keletkeznek a hidaknál, gátaknál vagy csak a meder sajátságából adódóan. Több helyen visszafelé kellett úsznom. A Margit-hídtól a Kopaszi gátig pedig a hidakra és a beparkoló hajókra kellett figyelni. Úgy terveztük, hogy a sodrás miatt 7 km/h sebességgel fogok haladni, de csak a 4 km/h jött össze."

Szeptember végén az év legnagyobb sportteljesítményére készül a sportember a Duna Régió Stratégia soros elnökségének évében Hidvégi-Üstös Pál a „70 maraton a Dunáért” elnevezésű program keretében végigfutja a Duna teljes, 3000 km-es hosszát.

Hidvégi-Üstös Pál

Magyar ultrasportoló, aki világszínvonalú, egyedülálló kihívásokat teljesít, ötvözve az emberfeletti sportteljesítményt nemes célok üzeneteinek közvetítésével. Végigúszta és futotta a Tiszát, majd 2000 embert mozgósított egy 15 napos Tiszavölgy Kalandtúra rendezvénysorozat keretében. Az Old Spice Afrika Expedíció során, egy nemzetközi csapatot vezetve végigkerékpározta, futotta Afrikát Fokvárostól Alexandriáig, járt Nyugat Szaharában, futott a Nílusért Szudánban és 2013-ban húszezer kilométeren keresztül járta végig Közép-Ázsiát a magyar felfedezők nyomában, lehetőséget nyújtva a fiatal kutatóknak a terepmunkára.
 


hirdetés


Cimkék:

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |