Érkezik a következő

| 2010. augusztus 5. 12:00 | Frissítve:
Csütörtökön éjjel egy újabb hidegfront éri el hazánkat, többfelé heves záporokat, zivatrokat okozva

A zivatarokat és az azokkal járó látványos időjárási eseményeket kedvelő olvasóinknak nem lehet okuk panaszra ezen a héten. Alighogy elvonult a kedden többfelé heves viharokat, látványos villámtevékenységeket okozó hidegfront hazánk felől, már itt is az újabb: ma éjjel nyugat felől egy frontrendszer hidegfrontja éri el térségünket. Előtte délutántól a Dunántúlon már erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, és az esti óráktól főleg nyugaton többfelé kell záporok, zivatarok kialakulására számítani.

Aztán pénteken hajnalban már felettünk lesz a hidegfront, napközben kelet felé halad, és vonalában sokfelé felhőszakadással, jégesővel, heves villámtevékenységgel és viharos széllel kísért zivatarok várhatóak. Esély van nagyobb kiterjedésű cellák, illetve zivatarláncok kialakulására is.

 

Holnap délután főként a Duna vonalától keletre heves eseményekkel járó viharokra, nagyméretű jéggel kísért felhőszakadásokra is készülhetnek az ott élők, míg a nyugati országrészben inkább a hirtelen lezúduló nagymennyiségű csapadék okozhat gondokat.

 

 

Ma még igazi nyári időben lesz részünk, a hőmérő higanyszála az Alföldön többfelé 30 °C fölé kúszhat, de máshol is 25 °C felett alakul a csúcshőmérséklet. A front mögött mintegy 5°C-kal esnek vissza a délutáni maximumhőmérsékletek, és még szombaton is többfelé várhatóak záporok, zivatarok.

Visszatekintve az elmúlt nagyjából két hétre, azt lehet mondani, hogy időjárásunkat igazán nem jellemezhetjük az "eseménytelen" jelzővel: forró és hűvösebb napok váltogatják egymást, gyakran frontok vonulnak át felettünk. Ez a változékonyság gyakran még az egészséges szervezetet is megterheli. A jövő héten azonban úgy tűnik, a nyaralóknak kedvező, nyugodtabb időjárás várható.

 


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |