Hétfőn hajnalban ismét fagyhat

| 2011. március 17. 17:25 | Frissítve:
A tavaszias hőmérsékletek után megérkezett a beharangozott ciklon: országszerte sok eső, majd lehűlés várható

Tegnap még csak a kevesebb napsütés, és a sok felhő jelezte, hogy változás állt be időjárásunkban, aztán csütörtökön reggel már az ország nagy részén borongós, esős időre ébredhettünk: ez alól csak a keleti tájak képeztek kivételt, arrafelé a napsütés hatására még ma is 15°C fölé emelkedett a hőmérséklet, sőt a délkeleti határ mentén a 20°C-ot is megközelítette.

Mára egy mediterrán ciklon felhőzete borította be hazánkat, sokfelé jelentős csapadékot adva. A legtöbb helyen eső, szitálás volt a jellemző, de a délután folyamán előbb a Dél-Alföldön, majd az Északi-középhegység vidékén zivatarok is kipattantak

A gócok az Alföld északi részén egy északkelet felé haladó láncot is alkottak. 

Pénteken még folytatódik az esős idő: éjjel átmenetileg kevesebb helyen számíthatunk csapadékra, majd holnap a ciklon áramlási rendszerében ismét nedves levegő áramlik Magyarország fölé, helyenként további jelentős mennyiségű esőt okozva. Mindezek mellett sokfelé lesz erős, a Kisalföldön időnként viharos az északnyugatira forduló szél.

A ciklon elvonultával a hétvégén sem számíthatunk kellemes, napos időre: sok felhő lesz az égen, és több fokkal hidegebb levegő áramlik majd a Kárpát-medencébe. A hidegebb levegő érkeztével a várható, már elszórtabban jelentkező és kisebb mennyiségű csapadék az északi és a magasabban fekvő tájakon akár hózáporok formájában jelentkezhet, de mennyisége nem ígérkezik jelentősnek. A nappali csúcshőmérsékletek általában 3 és 9°C között várhatóak, hajnalonként pedig visszatérnek a gyenge fagyok is.


hirdetés


Cimkék: , , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |