Forgószék választási kisokos (X)

| 2019. augusztus 1. 10:58 | Frissítve:
Segítség! Mindjárt vége a vakációnak és kezdődik a munka, a suli! Milyen széken üljük végig a napot, hogy ne fájduljon meg a hátunk?

https://www.kika.hu/shop/hu/kikahu/butor/iroda/forgoszekek

Bár még tombol a nyár, sokan még most mennek nyaralni, de az őszi iskola- és intenzív munkakezdésig már csak 3 hetünk maradt. Sok kisgyerek most kezdi az iskolát, de sok gyerek akkorát nőtt a nyáron, hogy nemcsak új táskára, de új székre, asztalra is szüksége lehet. Ahhoz, hogy a napi több órán át tartó íróasztalnál ülés ne okozzon később hátfájást, gerincpanaszokat kiemelten fontos, hogy székünk megfelelő legyen.

https://bit.ly/2K8U6JS

A forgószék kiválasztásánál a következőkre figyeljünk:

  • A kényelmes és egészséges ülés alapfeltétele a megfelelő ülésmagasság. Egy ergonómiailag megfelelő szék magassága akkor jó, ha lábunk kényelmesen leér a padlóra vagy az asztal alá helyezett lábtartóra, combjaink körülbelül derék- vagy annál egy kicsivel nagyobb szöget zárnak be lábszárunkkal. A szék ülőfelületének elülső része ne legyen éles, és ne nyomja a combot, akadályozva ezzel a vérkeringést, valamint, hogy a szék széle és a térdhajlat között maradjon 5-10 centiméter szabad hely. Gyerekszék vásárlásakor, az állítható magasság azért is hasznos, mert a szék a gyermekkel együtt „növekszik”.
  • A helyes üléshez elengedhetetlen a megfelelően kialakított háttámla, ami író- és figyelő helyzetben is megtámasztja a medencecsont tetejét és a derekat is, valamint kényelmes támaszt biztosít a lapockáknak és a hát felső részének. Ha megfelelően ülünk, vérünk több oxigént képes szállítani izomsejtjeinkbe, javul agyunk vérellátása, így jobban tudunk koncentrálni. Egy ergonomikus szék háttámlája követi gerincünk természetes S-vonalát, így megfelelő támasztékot nyújt hátunk és derekunk minden részének. A dönthető háttámlájú székek extra komfortot biztosítanak.
  • Karunk súlya testtömegünk körülbelül 10 százalékát teszi ki, így ha sokáig nem tudjuk pihentetni, hamar elfáradnak izmaink. Ha karunkat megtámasztjuk, az izomfájdalom elkerülhető, és csökken a gerincünkre nehezedő nyomás is. Az ideális karfa állítható magasságú, forgatható, felülete pedig lehetőleg párnázott.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy az ergonómia nem egyenlő a kényelemmel. Ha sokat dolgozunk székünkben, válasszunk olyan modellt, ami puha ülőrésszel és háttámlával rendelkezik, valamint hátra tudunk vele dőlni néha munkavégzés közben. Ha több órán át végzünk ülőmunkát, lényeges, hogy gyakran változtassuk testünk dőlésszögét - erre nagyon jók a hintamechanikával rendelkező székek. 

Vásárlás előtte mindenképp próbáljunk ki több széket is személyesen, hiszen a napunk nagy részét ebben a székben ülve fogjuk eltölteni!

https://bit.ly/2Mtpoyc

Az egyszerű gyerek forgószéktől az egész napos használat mellett is kényelmes főnöki- vagy gamer székekig megtalálhatjuk a számunkra megfelelőt a kika áruházakban, ahol a tanácsadók szakmai tudása is nagyban segít a választásban. Vásárlás előtt online is körülnézhetünk: https://www.kika.hu/shop/hu/kikahu/butor/iroda/forgoszekek Hogy még nagyobb kedvünk legyen a vásárláshoz most péntektől vasárnapig minden terméket 15% kedvezménnyel vásárolhatunk meg! https://www.kika.hu/shop/hu/kikahu


hirdetés


Cimkék:

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |