Húsvétig hamisítatlan tavasz

| 2011. április 18. 13:37 | Frissítve:
A húsvéti ünnepekig kitart a napfényes, száraz tavasz, egy hétig biztosan örülhetünk a kellemes időnek.

Mint ahogy már korábbi cikkünkben is jeleztük, az előttünk álló hétre visszvonulót fújt a szeszélyes április, végre megnyugodott az időjárás, és közérzetünket javító kellemes, enyhe időben bízhatunk egészen húsvétig.

Az előttünk álló napokban egy anticiklon hatásának köszönhetően leszálló légmozgások fogják alakítani időjárásunkat, ez pedig együtt jár a sok napsütéssel, és a légmozgás is gyengének ígérkezik; így minden adott ahhoz, hogy kora nyárias idő alakulhasson ki, és a kirándulni vágyók maradéktalanul élvezhessék a langyos, simogató délutánokat.

A mai naptól kezdve napról napra erősödik a nappali felmelegedés, holnap már országszerte 20°C körül várhatóak a nappali csúcshőmérsékletek, a hét közepétől pedig nem lesznek ritkák a 24-25°C-os maximumok sem. Mindehhez sok-sok napsütés, kevés felhő társul, azok is inkább csak délutáni gomolyfelhőként jelentkeznek, melyekből csapadékra nem számítunk. Reggelente eleinte ugyan kissé még hűvös lesz, érdemes rétegesen öltözködni, de a hét végére az éjszakai lehűlés mértéke is jelentősen csökken.

Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás is, a langymeleg szellő pedig csak fokozza a tavaszi hangulatot. Vasárnap élénkülhet meg kissé a szél, és húsvét hétfőn is kissé szelesebb napra van kilátás, ekkor már többfelé alakulhatnak ki záporok, esetleg zivatarok is, de a hőmérsékletben jelentős visszaesés a jelenlegi számítások szerint nem várható.

Úgy tűnik, tehát a jó idő egy hétig nem tágít, és végre kiélvezhetjük a meleget, a napsütést. Ha csak tehetjük, kiránduljunk sokat, vagy csupán tegyünk egy kis sétát, a nap jótékony sugarai nem csak a közérzetünknek tesznek jót, hanem a téli nyirkos, borongós idő után  fizikailag is feltöltődhetünk.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |