Ismét elromlik az idő

| 2010. szeptember 15. 12:45 | Frissítve:
Továbbra is várat magára a csendes, napfényes őszi idő.

Az elmúlt hét borongós időszaka után  pár napig (ahogy ma is) élvezhettük a szeptemberi napsütést, amely nem volt ugyan zavartalan, de a kellemes hőmérséklet mellett, és a csapadékos napokat követően igazán jól esett szervezetünknek: kimozdulhattuk, kirándulhattunk a szabadban, jó volt feltöltődni egy kis energiával. Az utóbbi időben időjárásunkban oly' gyakori mozgalmasság ezen a héten is megmutatja magát - és ez megint a csapadékos időt jelent.

Sajnos holnaptól ismét nagyobb nedvességtartalmú légtömegek fogják alakítani időjárásunkat: csütörtökön már a reggeli órákban megérkezik nyugat, északnyugat felől egy  felhőrendszer, amely miatt ismét a borult égbolt lesz jellemző. Hatására eleinte nyugaton, majd később máshol is többfelé számíthatunk eső, zápor kialakulására. Délen, délkeleten lesz a kevesebb felhő és csapadék, ott egy kicsit még a Nap is előtűnhet, és ennek hatására  akár 26 °C-ig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. Ezzel szemben a borongós, csapadékos tájakon néhol csak 16 °C körüli maximumok várhatóak - szerencsére erős szél nélkül. 

Pénteken várhatóan ugyanígy megmarad a hőmérsékleti kontraszt hazánk kevésbé csapadékos és esős tájai közt: a hűvösebb helyeken mindössze 15 °C, míg délkeleten 22-23 °C valószínű. Sokfelé kell majd esőre, záporra készülnünk. Szombaton egy kis szünet következik a csapadék tekintetében: a 19 °C körüli délutáni órákban csak futó záporok fordulhatnak elő, és több-kevesebb napsütés is várható.

Vasárnap aztán kezdődik minden elölről...Egy újabb csapadékrendszernek "köszönhetően" országszerte borongós, esős idő várható, a hőmérsékletek is jelentősen visszaesnek: az északi tájakon sokfelé várhatóan még 15 °C-ig sem  kúszik majd fel a hőmérő higanyszála - a déli megyékben élők viszont 20 °C körüli értékekben bízhatnak.

Hétfőtől előreláthatólag szárazabb napok jönnek, mérsékelten meleg délutánokkal, csendesebb idővel. A reggeli órákban ismét többfelé lehet majd ködfoltok megjelenésére számítani.

Addig azonban az esős, hűvös időben könnyen megfázhatunk. A legjobb, ha meleg teával, sok gyümölccsel, zöldséggel védekezünk a rossz idő kellemetlen hatásai ellen.

A friss, aktuális prognózisokat az előrejelzési oldalunkon olvashatják!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |