Ismét elromlik az idő

| 2010. szeptember 15. 12:45 | Frissítve:
Továbbra is várat magára a csendes, napfényes őszi idő.

Az elmúlt hét borongós időszaka után  pár napig (ahogy ma is) élvezhettük a szeptemberi napsütést, amely nem volt ugyan zavartalan, de a kellemes hőmérséklet mellett, és a csapadékos napokat követően igazán jól esett szervezetünknek: kimozdulhattuk, kirándulhattunk a szabadban, jó volt feltöltődni egy kis energiával. Az utóbbi időben időjárásunkban oly' gyakori mozgalmasság ezen a héten is megmutatja magát - és ez megint a csapadékos időt jelent.

Sajnos holnaptól ismét nagyobb nedvességtartalmú légtömegek fogják alakítani időjárásunkat: csütörtökön már a reggeli órákban megérkezik nyugat, északnyugat felől egy  felhőrendszer, amely miatt ismét a borult égbolt lesz jellemző. Hatására eleinte nyugaton, majd később máshol is többfelé számíthatunk eső, zápor kialakulására. Délen, délkeleten lesz a kevesebb felhő és csapadék, ott egy kicsit még a Nap is előtűnhet, és ennek hatására  akár 26 °C-ig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. Ezzel szemben a borongós, csapadékos tájakon néhol csak 16 °C körüli maximumok várhatóak - szerencsére erős szél nélkül. 

Pénteken várhatóan ugyanígy megmarad a hőmérsékleti kontraszt hazánk kevésbé csapadékos és esős tájai közt: a hűvösebb helyeken mindössze 15 °C, míg délkeleten 22-23 °C valószínű. Sokfelé kell majd esőre, záporra készülnünk. Szombaton egy kis szünet következik a csapadék tekintetében: a 19 °C körüli délutáni órákban csak futó záporok fordulhatnak elő, és több-kevesebb napsütés is várható.

Vasárnap aztán kezdődik minden elölről...Egy újabb csapadékrendszernek "köszönhetően" országszerte borongós, esős idő várható, a hőmérsékletek is jelentősen visszaesnek: az északi tájakon sokfelé várhatóan még 15 °C-ig sem  kúszik majd fel a hőmérő higanyszála - a déli megyékben élők viszont 20 °C körüli értékekben bízhatnak.

Hétfőtől előreláthatólag szárazabb napok jönnek, mérsékelten meleg délutánokkal, csendesebb idővel. A reggeli órákban ismét többfelé lehet majd ködfoltok megjelenésére számítani.

Addig azonban az esős, hűvös időben könnyen megfázhatunk. A legjobb, ha meleg teával, sok gyümölccsel, zöldséggel védekezünk a rossz idő kellemetlen hatásai ellen.

A friss, aktuális prognózisokat az előrejelzési oldalunkon olvashatják!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |