Ismét melegszik az idő

| 2011. május 18. 11:12 | Frissítve:
Egy kis szünet után ismét napról napra melegszik az idő, a hétvégén már nyárias hőmérsékletek várhatóak.

A hűvös, borongós, csapadékos hétfőt követően már tegnap melegedésnek indult időjárásunk, kellemes hőmérsékleteket mérhettünk országszerte. Nos, a tendencia folytatódik, a hétvégéig napról napra melegebb időben bízhatunk, és szerencsére hazánk nagy részén a napsütésé lesz a főszerep.

Egy tőlünk nyugatra kiépülő anticiklon hatására leszálló légmozgás lesz jellemző az elkövetkező napokban is a Kárpát-medence területén, ennek felhőoszlató hatása miatt sok-sok napsütés, és csak délutáni gomolyfelhőképződés valószínű. A felhőkből elszórtan számíthatunk rövid, frissítő zápor kialakulására, esetleg szórványosan egy-két gyenge zivatar is kialakulhat. A hőmérséklet ma 24-26°C között várható, a hétvégén pedig akár a 28°C-ot is meghaladhatja a legmelegebb órákban mért érték. Reggelente is egyre kevésbé süllyed majd mélyre a hőmérők higanyszála, kezdetben 7-12°C valószínű a hajnali órákban, a hétvégén pedig már szinte sehol nem csökken 10°C alá a legalacsonyabb hőmérséklet, sőt, néhol csupán 15°C-ig hűl majd a levegő.

Mindemellett az időszak nagy részében gyenge légmozgásra készülhetünk, többfelé teljes szélcsend fog uralkodni a nap egy részében. A jelenlegi számítások szerint viszont hétfőn egy hidegfront nyomán megerősödő széllel néhány fokkal hűvösebb és labilisabb levegő éri majd el hazánk területét, több záport, zivatart is hozva magával.

 

 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |