Karácsony locsog

| 2010. december 20. 9:49 | Frissítve:
Már csak kettőt kell aludni, és itt a Szenteste - mire számíthatunk az ünnepek alatt?

A múlt heti, még bizonytalan esélylatolgatás után már egyre jobban körvonalazódik az előrejelzés a karácsonyi ünnepek időjárására vonatkozóan.

Az elmúlt hétvége országos nagy havazása, majd a vasárnap reggeli fogcsikorgató hideg után már ma elkezdődik az ígért enyhülés: nyugat felől egyre enyhébb léghullámok érkeznek térségünkbe, és napról napra egyre magasabb maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Ma még nem emelkedik mindenhol fagypont fölé a hőmérséklet ( sőt, északon néhol nem is lesz tapasztalható ez a melegedés), de a hét előrehaladtával már országszerte pozitív délutáni értékeket mérhetünk, a déli határszélen akár 10°C közelébe is felkúszhat a hőmérő higanyszála. A hajnali fagyok is megszűnnek lassan, a hét közepén már sehol nem kell didergős reggelekre ébrednünk.

Ezzel együtt - bár nagy csapadék nem, csupán kisebb eső valószínű - , többnyire sok felhő, borult, párás idő várható, reggelenként sűrű ködfoltokkal. A gyenge légmozgásnak "köszönhetően" a makacs köd többfelé napközben sem oszlik majd fel, így az időjárás inkább kellemetlen hangulatot kelthet bennünk, semmint felfokozott karácsonyváró pillanatokat. 

Várhatóan csütörtökön lesz a legenyhébb napunk, aztán péntektől kismértékű lehűlés kezdődik, és nyugat felől nedves levegő is érkezik. Ennek köszönhetően egyre többfelé elered az eső, mely lassan, fokozatosan -előbb a Dunántúlon, majd a keletebbi tájakon is - átvált havazásba. Karácsony napján tehát keleten mindvégig eső, míg nyugaton és a magasabban fekvő területeken koraestétől havaseső, kisebb havazás várható. Vasárnap (december 26-án) újra hidegebb napunk lesz, de akkor már jóval kevesebb helyen valószínű csapadék - igaz, az már hózáporok, kisebb havazás formájában fog hullani.

A hétvégén lehullott hóból tehát az ünnepekig sok el fog olvadni, sáros, lucskos napok várnak ránk szentestéig, de egy kis ünnepi hangulat azért kialakulhat karácsonykor - ha nem is ország egész területén. De igazából nem is ez a lényeg, hiszen a karácsony fehéren és tocsogósan is karácsony.

Aktuális előrejelzésünk ide kattintva tekinthető meg, a vállalkozó kedvűek pedig előrejelzési versenyünkben tippelhetik meg a péntek esti időjárást!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |