Lehangoló novemberi nap

| 2010. november 22. 10:03 | Frissítve:
Hétfőn országszerte borongós, esős időre készülhetünk, mely hangulatunkra is rossz hatással lehet.

Az előrejelzéseknek megfelelően hétfőn reggel a keleti országrész kivételével sokfelé esős, szürke napra ébredhettünk. A folytatás sem ígérkezik jobbnak, egy mediterrán ciklon hatására ugyanis egész nap csapadékos, szeles idő várható.

A ciklon csapadékmezeje a nap folyamán lassan északkelet felé halad, miközben bőségesen megöntözi majd az országot. Területi átlagban sokfelé jelentős esőre kell készüni: a Dunántúl egyes területein 20 mm is lehullhat, míg az Alföld északi részén estig akár 40 mm csapadék is lezúdulhat. 

Az évszakhoz képest azonban nem lesz hideg, nyugaton 8-10°C-ot mérhetünk majd a legmelegebb órákban, míg a keleti tájakon akár 13-14°C-ig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. A hőérzetünk viszont többfelé ennél jóval alacsonyabban alakul majd: az élénk szelet erős, a Dél-Alföldön akár viharos lökések is kísérhetik, tovább rontva ezzel a kellemesnek éppen nem nevezhető időjárást. 

Mindezek mellett a nap folyamán erősödő kettősfront hatása terheli majd az érzékenyebbek szervezetét; sokaknál vérnyomás-ingadozás, szív- és érrendszeri panaszok jelentkezhetnek. Az ízületi és reumatikus bántalmakkal  élőknek is nehezebb napjuk lehet, az élénk szélben pedig fejfájás, migrén jelentkezhet.

Délután nyugat felől lassan szűnni kezd majd a csapadék, és a ciklon mögött északnyugatira forduló széllel az elkövetkező napokban ugyan száraz, ám egyre hidegebb levegő áramlik majd hazánk fölé. Hajnalonként ismét megjelennek majd a fagyok, és a hét második felétől az ország nagy részén 5°C alatti nappali maximumhőmérsékletekre van kilátás. A hideghez péntektől egyre nedvesebb levegő társul, így a hétvégén a nyugati országrészben akár havazhat is.

 (Télváró előrejelzési versenyünkre ma délig lehet még jelentkezni!)

Aktuális előrejelzésünk itt olvasható.

 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

  • Két felhő között Az alsóbb légrétegeket megülő ködpaplan fölé a magasban is felhők érkeztek, hegycsúcsaink a két felhőréteg közé "rejtőztek".
  • Ködös lesz a hét utolsó napja is 15 megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a vasárnapra várható tartós, sűrű köd miatt.
  • Szombaton is csúszkálhatunk 2 megyére is figyelmeztetést adott ki szombatra az OMSZ a várható ónos eső miatt. Máshol a tartós köd miatt van érvényben figyelmeztetés.
  • Álcázott hidegfront söpörheti el a szürkeséget Hétfőn egy álcázott hidegfront érkezhet, mely véget vet a nyirkos időnek, kisöpörheti a párás, ködös levegőt a Kárpát-medencéből.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |