Lehangoló novemberi nap

| 2010. november 22. 10:03 | Frissítve:
Hétfőn országszerte borongós, esős időre készülhetünk, mely hangulatunkra is rossz hatással lehet.

Az előrejelzéseknek megfelelően hétfőn reggel a keleti országrész kivételével sokfelé esős, szürke napra ébredhettünk. A folytatás sem ígérkezik jobbnak, egy mediterrán ciklon hatására ugyanis egész nap csapadékos, szeles idő várható.

A ciklon csapadékmezeje a nap folyamán lassan északkelet felé halad, miközben bőségesen megöntözi majd az országot. Területi átlagban sokfelé jelentős esőre kell készüni: a Dunántúl egyes területein 20 mm is lehullhat, míg az Alföld északi részén estig akár 40 mm csapadék is lezúdulhat. 

Az évszakhoz képest azonban nem lesz hideg, nyugaton 8-10°C-ot mérhetünk majd a legmelegebb órákban, míg a keleti tájakon akár 13-14°C-ig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. A hőérzetünk viszont többfelé ennél jóval alacsonyabban alakul majd: az élénk szelet erős, a Dél-Alföldön akár viharos lökések is kísérhetik, tovább rontva ezzel a kellemesnek éppen nem nevezhető időjárást. 

Mindezek mellett a nap folyamán erősödő kettősfront hatása terheli majd az érzékenyebbek szervezetét; sokaknál vérnyomás-ingadozás, szív- és érrendszeri panaszok jelentkezhetnek. Az ízületi és reumatikus bántalmakkal  élőknek is nehezebb napjuk lehet, az élénk szélben pedig fejfájás, migrén jelentkezhet.

Délután nyugat felől lassan szűnni kezd majd a csapadék, és a ciklon mögött északnyugatira forduló széllel az elkövetkező napokban ugyan száraz, ám egyre hidegebb levegő áramlik majd hazánk fölé. Hajnalonként ismét megjelennek majd a fagyok, és a hét második felétől az ország nagy részén 5°C alatti nappali maximumhőmérsékletekre van kilátás. A hideghez péntektől egyre nedvesebb levegő társul, így a hétvégén a nyugati országrészben akár havazhat is.

 (Télváró előrejelzési versenyünkre ma délig lehet még jelentkezni!)

Aktuális előrejelzésünk itt olvasható.

 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |