illusztráció illusztráció

Hullámtérkép

A víz, a strandok, a hajózás és a szörfözés szerelmesei már a Balaton, ill. a tengerek hullámait is figyelemmel kísérhetik legújabb térképünkön.

Igazi ínyencséggel jelentkezünk a nyár legforróbb hónapjának elsõ napján, a vízparti üdülõszezon kezdetén. A vízhõmérséklet után július elsejétõl észlelhetõ a Balaton, vagy akár az Adriai-tenger hullámképe is. A beküldött megfigyelések aztán a felhõképhez hasonló vizualizáció formájában, hullám-minták egymásba olvasztásával, finom átmenetek segítségével meg is jelenik mindenhol, ahol térképeinken vízfelület található.

Bár ilyet (tudomásunk szerint) még senki nem csinált a világon, reméljük, hogy a megfigyelésekbõl közel valós kép alakul ki ennek nyomán, amely realisztikus, élethû színezettel és ehhez hasonló minták segítségével egyetlen pillantással tájékoztatást ad minden strandoló, fürödni induló, vagy akár vizimentõ számára vizeink állapotáról.

Hogy a térkép még informtívabb legyen, a vízen kívül mindenhol feltüntettük a szélhûtést (windchill) is. A sûrû, kis nyilak annál jobban láthatóak, minél erõsebben fúj a szél, színük pedig azt jelzi, hogy milyen hõérzetet jelent mindez a strandolók, vagy éppen a vitorlákat forgatók számára.

Reméljük, sokan küldenek majd ilyen megfigyeléseket a vízhõmérsékletek mellett, és persze reméljük, hogy fejlesztésünk elnyeri mind minden nyaraló, nézõ és persze észlelõink tetszését.
Addig is, várjuk az új térképpel kapcsolatos véleményeket, észrevételeket!
Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés