Nyárias napok

| 2011. május 23. 11:14 | Frissítve:
Ma ugyan egy gyenge hidegfront érinti hazánkat, lehűlést nem hoz magával, marad a nyárias időjárás.

Az előző héten, hétvégén szinte menetrendszerinti pontossággal játszódott le ugyanaz a forgatókönyv minden nap: reggel szikrázó napsütésre ébredhettünk, majd délután erőteljesebben megnövekedett a gomolyfelhőzet, és szórványosan záporok, zivatarok alakultak ki (sajnos tragédia is történt egy ilyen vihar alkalmával). Nos, most sem lesz ez másképp, egy ideig még marad ez a kissé változékony, ám nyáriasan meleg időjárás.

Ma egy hidegfront hatására többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, keleten és délen akár egy-egy hevesebb zivatar is lehet. Ez az időjárási helyzet pedig folytatódik a hét többi napján is: sok-sok napsütés valószínű, de ha elindulunk otthonról, vigyünk magunkkal esernyőt, nem lehet tudni, mikor "szakad a nyakunkba" egy hűsítő zápor vagy zivatar.

A hajnalok is enyhének ígérkeznek: szinte sehol nem csökken majd 10°C alá a reggeli órákban a hőmérséklet, a napos időnek köszönhetően pedig gyorsan melegedésnek indul a levegő, olyannyira, hogy délutánonként általában 25-30°C-os csúcshőmérsékleteket mérhetünk. A lélgmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz, ma viszont a hidegfrontnak köszönhetően Dunántúlon és a Kisalföldön megélénkül a szél, erős lökések is előfordulhatnak. 

A jelenlegi számítások szerint -elég nagy bizonytalansággal- hétvégén érkezhet egy hidegfront, mely kisebb lehűlést hozhat magával, felhősebbre, kissé szelesebbre fordulhat az idő, de ez az időjárás-változás sem ígérkezik számottevőnek.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |