Friss hótakaró Ausztriában

| 2010. október 21. 10:43 | Frissítve:
Múlt héten megérkezett a tél az Alpok alacsonyabban fekvő térségeibe is.

Zillertal - hóesés (SíTV.hu)Ma reggelig már 30-50 cm friss hó hullott Ausztria, Svájc és Németország több sípályáján, olvasható a SíTV oldalán.  A havazás már két napja tart, és szerda éjjel valamint csütörtök reggel tovább folytatódott, így egyre csak gyarapszik a hótakaró Nyugat-Ausztria hegyeiben. Ráadásul egyre hidegebb levegő áramlik a térségbe; ennek köszönhetően a hóesés határa a szerdai 800-1000 méterről már 4-500 méterre csökkent.

Salzburg, Tirol és Vorarlberg tartományokban csaknem 50 cm vastagságú immár a friss hótakaró vastagsága, több hágón kötelezővé tették a hólánc használatát. A csapadékos időjáráshoz hideg is társul: a 3100 méter magasan fekvő Sonnblick meteorológiai állomásán csütörtökön reggel csaknem -13 °C-ig csökkent a hőmérséklet.  A magyar határtól nem messze fekvő Semmeringen a Zauberberg tetején is közel 10 cm friss hóréteg alakult ki, tehát nem is kell túl messze menni egy kis elő-téli hangulatért.

Az idén már augusztusban is havazott az Alpok magasabban fekvő hegyeiben (1800-2000 méteren), de akkor még nem csökkent ilyen alacsonyra a hóhatár.

Az ünnepi hétvégén tehát már elég lesz Ausztriába átutaznia annak, aki friss hóban szeretne síelni! További képek a SíTV.hu-n tekinthetőek meg.

Forrás: SíTV


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |