Szükség lesz az esernyőkre

| 2010. szeptember 7. 11:54 | Frissítve:
Beköszöntött az ősz: az elkövetkező napokban igencsak változékony időre készülhetünk.

Úgy látszik, várni kell még a zavartalan napsütést, kellemes délutáni hőmérsékleteket tartogató őszi kirándulóidőre - a hét végéig legalábbis biztosan. A reggeli, több helyen 5 °C alatti hőmérsékletek megszűnnek ugyan, de a következő napokban sokfelé kell csapadékra számítani.

Forrás:hetivalasz.huMa délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és előbb arrafelé, majd az ország többi részén is számíthatunk esőre, záporra. A csapadékzóna északkelet felé terjeszkedik, nyomában szerda hajnalra délen, délnyugaton már felszakadozik a felhőzet, emiatt azokon a tájakon ismét kialakulhatnak ködfoltok. Aztán napközben nyugat felől újra egy felhőmező éri el hazánkat, ismét egyre többfelé esőt, záport okozva, nyugaton akár zivatar is lehet. A legtöbb csapadékra északon van kilátás - de azért sehol sem hagyjuk otthon az esernyőt.

Csütörtökön hasonló időre készülhetünk: a néhány órás napsütés mellett többfelé alakulhatnak ki záporok, elszórtan zivatarok. Szerencsére erős széltől péntekig nem kell tartanunk: általában (a zivatarokat kivéve) mérsékelt lesz a keleties légmozgás. Majd pénteken előbb a Kisalföldön, aztán a Dunántúl többi részén is megerősödik az északnyugati szél. Ugyanakkor ezen a napon már jóval kevesebb helyen várható csapadék.

A minimumhőmérsékletek kissé emelkednek, talajmenti fagy nem várható sehol, általában 10 °C körül alakulnak majd a legalacsonyabb értékek. A hét közepéig melegszik az idő, a naposabb tájakon akár a 25 °C-ot is meghaladhatja a csúcshőmérséklet, viszont a csapadékosabb területeken jóval 20 °C alatti (15-16 °C) értékeket mérhetünk.

Azért a napfényt sem kell teljesen nélkülöznünk: pár órás napsütésre szinte mindenütt lehet számítani, a hétvégén pedig kissé szárazabbra fordul az idő - kellemes délutáni hőmérsékletek mellett -, de a zavartalan napsütés egyenlőre várat magára. Most úgy tűnik, hogy a vasárnap kedvez leginkább a kirándulni vágyóknak; ők 20-22 °C körüli maximumok mellett élvezhetik majd a természetet.

Aktuális, friss előrejelzésünket itt olvashatják!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |