Szükség lesz az esernyőkre

| 2010. szeptember 7. 11:54 | Frissítve:
Beköszöntött az ősz: az elkövetkező napokban igencsak változékony időre készülhetünk.

Úgy látszik, várni kell még a zavartalan napsütést, kellemes délutáni hőmérsékleteket tartogató őszi kirándulóidőre - a hét végéig legalábbis biztosan. A reggeli, több helyen 5 °C alatti hőmérsékletek megszűnnek ugyan, de a következő napokban sokfelé kell csapadékra számítani.

Forrás:hetivalasz.huMa délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és előbb arrafelé, majd az ország többi részén is számíthatunk esőre, záporra. A csapadékzóna északkelet felé terjeszkedik, nyomában szerda hajnalra délen, délnyugaton már felszakadozik a felhőzet, emiatt azokon a tájakon ismét kialakulhatnak ködfoltok. Aztán napközben nyugat felől újra egy felhőmező éri el hazánkat, ismét egyre többfelé esőt, záport okozva, nyugaton akár zivatar is lehet. A legtöbb csapadékra északon van kilátás - de azért sehol sem hagyjuk otthon az esernyőt.

Csütörtökön hasonló időre készülhetünk: a néhány órás napsütés mellett többfelé alakulhatnak ki záporok, elszórtan zivatarok. Szerencsére erős széltől péntekig nem kell tartanunk: általában (a zivatarokat kivéve) mérsékelt lesz a keleties légmozgás. Majd pénteken előbb a Kisalföldön, aztán a Dunántúl többi részén is megerősödik az északnyugati szél. Ugyanakkor ezen a napon már jóval kevesebb helyen várható csapadék.

A minimumhőmérsékletek kissé emelkednek, talajmenti fagy nem várható sehol, általában 10 °C körül alakulnak majd a legalacsonyabb értékek. A hét közepéig melegszik az idő, a naposabb tájakon akár a 25 °C-ot is meghaladhatja a csúcshőmérséklet, viszont a csapadékosabb területeken jóval 20 °C alatti (15-16 °C) értékeket mérhetünk.

Azért a napfényt sem kell teljesen nélkülöznünk: pár órás napsütésre szinte mindenütt lehet számítani, a hétvégén pedig kissé szárazabbra fordul az idő - kellemes délutáni hőmérsékletek mellett -, de a zavartalan napsütés egyenlőre várat magára. Most úgy tűnik, hogy a vasárnap kedvez leginkább a kirándulni vágyóknak; ők 20-22 °C körüli maximumok mellett élvezhetik majd a természetet.

Aktuális, friss előrejelzésünket itt olvashatják!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |