Téli napok jönnek

| 2011. január 25. 10:26 | Frissítve:
Átmeneti szünet után a következő pár napban ismét többfelé várható havazás, hószállingózás.

Hatalmas kontraszt (szerda, 12:50): Északon, a Duna vonalában és attól keletre többfelé havazik, míg délnyugaton a napsütésé a főszerep: miután felszakadozott a felhőzet, a Nagykanizsa-Barcs-Kaposvár háromszögben helyenként még az 5-6 fokot is meghaladják a hőmérsékletek. 

Az elmúlt héten egy kis ízelítőt kaphattunk a tavaszból, de nem tartott sokáig a jóidő: a héten már ismét az évszaknak megfelelő időjárás várható, vagyis téliesen hideg napok valószínűek, többfelé havazással. 

Ma nyugat, északnyugat felől erős felhősödés kezdődik, és előbb csak a Dunántúl északi és középső részén, majd később már a Dunától keletre is számítani kell kisebb havazásra, hószállingózásra. A csapadékból inkább csak a déli tájak maradhatnak ki, de kisebb hózápor, hószállingózás a felhőátvonulásokból ott is előfordulhat. 

Szerdán  főleg a Duna vonalába és attól keletre, illetve az északi területekre koncentrálódik a havazás, pár centiméter friss hó kialakulása várható az említett térségben. Csütörtökön észak felől aztán csökkenni kezd a felhőzet, és egyre többfelé süt ki a Nap, délen viszont még előfordulhatnak futó hózáporok, a hétvégén pedig már említést érdemlő csapadékra sem kell készülni.

A nappali hőmérsékletek mindeközben sehol sem emelkednek magasra: általában fagypont körüli értékeket mérhetünk majd a legmelegebb órákban, reggelente pedig, a felhők elvonultával egyre csípősebb hideg várható; a hét második felében a derültebb, havas tájakon akár -11, -13°C-ig lehűlhet hajnalra a levegő.

A légmozgás mindvégig mérsékelt marad, a hét közepétől kezdve pedig a reggeli gyenge légmozgásban akár zúzmarás ködfoltok is képződhetnek.

Igazi téli idővel búcsúzik tehát a január, de így van rendjén; csupán az előző heti - nem ritkaságszámba menő - átmeneti enyhülés tévesztette meg kicsit a természetet.

 

 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |