Újabb tuba, zivatarok és napfogyatkozás

| 2010. július 29. 18:18 | Frissítve:
Ez található az Időkép ma délutáni mixében; Győrben leszakadt az ég, a fővároshoz közel zivatarcellák ólálkodnak.

Késő délután hosszúra nyúlt zivatarlánc alakult ki a Dunántúlon, amely északnyugat-délkeleti irányban mintegy 150 kilométer hosszan heves felhőszakadást, erős széllökéseket és intenzív villámtevékenységet okozott a Győr-Sopron-Moson, Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megyékben.

(Jobbra - az Időkép radarjának 18.37-es felvételén  jól látszik, ahogy a már szétesőben lévő lánc egyik legerősebb cellája éppen átlépi a határt Komárom környékén, észak-északnyugati irányba.)

A zivatarcellák közül jó néhány 30-40 km-re is megközelíti a fővárost, már most is sok apró góc mozog az agglomerációban.

Az alábbi képeket Győr mellől, Bakesz nevű észlelőnktől kaptuk - Köszönjük!

 

További érdekesség, hogy megvan a 9. tuba is (Ceglédbercel, Belami33), és közben még látszólagos részleges napfogyatkozást is sikerült megörökíteni (vagyis valami úgy tűnik, kis részben eltakarta a Napot, de az nem lehetett a Hold, hiszen - a Magyar Csillagászati Egyesület és észlelőink szerint is ez a mai napon, a pillanatnyi holdfázis, ill az égitestek egymáshoz viszonyított pályálya miattt ilyesmi nem lehetséges. Köszönjük az MCSE-nek és észlelőinknek az észrevételet!)

"Látszólagos" részleges napfogyatkozás - (Vidasaa felvétele - Köszönjük a képeket!) Még vizsgáljuk, hogy a felvétel valóban ma készülhetett-e, illetve digitális élesítő szűrőkkel megpróbáljuk elkülöníteni a takaró objektum körvonalát).


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |