Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Felhős szombat, hószállingózás előfordulhat
Hirdetés

Felhős szombat, hószállingózás előfordulhat

Szombaton felhős, borongós lesz felettünk az ég, csupán északkeleten lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan havas eső, hószállingózás, valamint kisebb havazás ismét előfordulhat. Az északi-északnyugati szél többfelé élénk, nyugaton és északkeleten erős lehet. Reggel -3 és +1, napközben -1 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap kezdetben többfelé számíthatunk napos időre, délután viszont már több felhő lehet az égen. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északias szelet többfelé kísérhetik élénk, néhol erős lökések. Hajnalban -6, -1, kora délután 1-5 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn a reggeli napos időt követően északnyugat felől beborul az ég, később az északi, északnyugati tájakon több helyen előfordulhat havas eső, havazás, hózápor. Élénk, erős lesz a délnyugati szél. Hajnalban -7, -3, napközben 0-6 fok várható.

Kedden az északnyugatira forduló szél többfelé viharossá fokozódik, a változóan napos-felhős időben elszórtan számíthatunk záporokra, hózáporokra. Enyhébb lesz a reggel, -3, +3 fok ígérkezik. Kora délután 3-8 fokot mérhetünk. Szerdán is változóan felhős, többfelé szeles időre van kilátás. Elszórtan alakulhatnak ki záporok, a hegyekben hózáporok. A legmagasabb hőmérséklet 4-11 fok között alakulhat.
Kiadta: Varga Sándor (ma 18:57)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg öltözet
Meleg öltözet
Hirdetés
28 Sz
2
-1
29 V
3
-3
30 H
4
-4
31 K
5
1
1 Sz
7
1
2 Cs
6
0
jeles nap
3 P
4
-2
4 Sz
3
-4
5 V
3
-4
jeles nap
6 H
5
-3
jeles nap
7 K
6
-3
8 Sz
7
-2
9 Cs
6
-2
10 P
7
-3
11 Sz
7
-1
12 V
7
-1
13 H
6
0
14 K
7
-1
jeles nap
15 Sz
8
0
16 Cs
7
-1
17 P
6
0
18 Sz
9
-1

Hójelentés

Bánkút 36 cm
Eplény 40 cm
Kékestető 36 cm
Mátraszentistván 35 cm
Sátoraljaújhely 2 cm
Visegrád -

Hószállingózás, kisebb havazás

Szombaton is több helyen előfordulhat hószállingózás, délen, délkeleten havas eső. Jelentősebb hótakaró kialakulása nem valószínű.

Orvosmeteorológia

Szombaton fronthatás nem várható.

Borongós, fényszegény időjárásra készülhetünk, emiatt fáradtabbak, lehangoltabbak, kedvetlenebbek lehetünk.

Alvászavarok, görcsös panaszok is előfordulhatnak.

A nyirkos, hideg időben felerősödhetnek az ízületi bántalmak, a szeles tájakon élőknél nyugtalanság, ingerlékenység is felléphet.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton is több helyen fordulhat elő gyenge havazás, havas eső, így sokfelé számíthatunk nedves, vizes, csúszós, átmenetileg helyenként akár síkos, latyakos, esetleg hókásás, havas utakra.

Az északi-északnyugati szelet sokfelé kísérhetik élénk, nyugaton és északkeleten erős lökések, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Hajnalban, reggel néhol pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

Tompulhatnak reflexeink, ezért tartsunk elegendő követési távolságot.

Vezessünk körültekintően, óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet