Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek

Kánikula

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből legfeljebb néhol délnyugaton alakulhat ki egy-egy rövid ideig tartó futó zápor a délutáni, kora esti órákban. Az északkeleti országrészt leszámítva többfelé megélénkül, helyenként esetleg megerősödik a nyugati-délnyugati szél. Hajnalban 15 és 22, délután 33 és 40 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken egy hullámzó hidegfront hatására nyugat felől egyre többfelé megnövekszik a felhőzet, leszámítva a keleti tájakat, és több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, helyenként hevesebb viharok is lehetnek. A hidegfront előoldalán a déli-délkeleti szél többfelé feltámad, mögötte pedig már az északnyugati szél lesz erős. Nyugaton mérséklődik a hőség, ott 29 és 33 fok közötti csúcsértékekre van kilátás, máshol viszont még 35 és 40 fok közé melegedhet a levegő.

Szombaton gyakran erősen megnövekedhet a felhőzet, és több tájegységünkön is kialakulhatnak záporok, zivatarok, helyenként hevesebb viharok is előfordulhatnak. Sokfelé élénk, helyenként erős, akár viharos lehet az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 36 fok között alakul, északkeleten lehet a legmelegebb.

Vasárnap és hétfőn is még több tájegységünkön kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok. Élénk, erős, helyenként viharos lehet az északias szél. Vasárnap 23 és 30, hétfőn 20 és 30 fok között alakulnak a maximumok.
Kiadta: Berceli Balázs (ma 18:35)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Lenge ruha
Lenge ruha
Hirdetés
18 Cs
34
17
19 P
36
18
20 Sz
30
19
jeles nap
22 H
24
14
23 K
25
15
24 Sz
28
15
25 Cs
29
16
26 P
30
16
27 Sz
30
16
28 V
30
16
29 H
29
16
30 K
29
15
31 Sz
28
15
1 Cs
29
16
2 P
27
15
3 Sz
26
16
4 V
26
16
5 H
23
14
jeles nap
6 K
24
14
7 Sz
23
13
8 Cs
25
12
jeles nap
Hirdetés

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékalacsony
Csalánfélékközepes
Útifűalacsony
Libatopfélékalacsony
Kenderfélékközepes
Parlagfűmagas
Ürömalacsony
Gombákmagas
Itt a parlagfűszezon

A következő napokban a parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja délen és keleten magas, nagyon-magas szintet érhet el.

A csalánfélék virágporának mennyisége országszerte a tüneteket okozó közepes-magas tartományban alakul.

Helyenként közepes szintet érhet el a libatopfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.

A kenderfélék közepes, helyenként magas koncentrációban lehetnek jelen.

A kültéri allergén gombák közül az Alternária spóraszáma országszerte magas, helyenként nagyon magas szintet ér el.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Csütörtökön sem érkezik időjárási front, de sokan a fokozódó kánikula miatt migrént, illetve koncentrálási problémákat, tompaságot és vérnyomás-problémákat is tapasztalhatnak.

A szívbetegek és keringési rendellenességgel küzdők könnyen kimerülhetnek.

Ismét egyre többeknél jelentkezhet alvászavar, ennek következtében napközben kialvatlanság, fáradtság.

A hőségben különösen ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra, érdemes könnyű ételeket fogyasztani.

11 és 16 óra között a napos tájakon és időszakokban erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből legfeljebb néhol délnyugaton alakulhat ki egy-egy rövid ideig tartó futó zápor a délutáni, kora esti órákban, így ezeken a tájakon átmenetileg vizes, csúszós útszakaszok előfordulhatnak.

Az északkeleti országrészt leszámítva többfelé megélénkül, helyenként esetleg megerősödik a nyugati-délnyugati szél, mely kissé ronthatja a járművek menetstabilitását.

A napos időben vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni.

A hőségben tompulhatnak reflexeink, nő a reakcióidő.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk a tó térségében, az időnként megjelenő felhőkből csapadék nem várható. Napközben megélénkül a délnyugati szél. Hajnalban 19-21, délután 35-37 fok körül alakul a hőmérséklet. 11 és 16 óra között erős lesz az UV-sugárzás.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
25°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Csütörtökön sok napsütés várható az Adria térségében, estig csapadék nem valószínű. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a szél. Délután 30-35 fokra van kilátás. Pénteken már többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. 25 és 33 fok közé melegedhet a levegő, a déli tájakon lesz a legmelegebb.

Részletes előrejelzés
felhős
30°C
felhős
30°C
felhős
30°C
Horvátország térkép