illusztráció illusztráció

Éjjeli villámshow

Alkonyatkor a Bükk lábánál egy magányos, ám annál hatalmasabbra növő zivatarcella üllője uralta az égboltot. Rengeteg gyönyörű fotó érkezett szerkesztőségükbe.

Kevesen tudják (és még leírva is alig hihető), de a kristálytiszta égbolton akár 250-300 kilométerről is tisztán és élesen láthatjuk egy-egy magányos zivatarcella magasra törő üllőjét.

Csütörtök este 20:04-kor a Bükk lábánál éppen egy ilyen, magányos óriás jelent meg az Időkép radarján, amelyet nagyon sokan, igen messziről is lencsevégre kaptak a sötétedő égbolt peremén. A cella azért nyújtot kivételesen szép látványt, mert bár a nap a földről nézve már lenyugodott, utolsó sugarai mégis megfestették a talán 10 kilométernél is feljebb jutó hatalmas, masszív felhőtömböt.

Utána pedig, ahogy megindult a csapadék-kiválás, a villámtevékenység is megélénkült, ami szintén számtalan csodálatos fotót eredményezett képtárunkban - Köszönjük a beküldött fényképeket!

További kommentár, és a teljesség igénye nélkül (Szeged irányából) -

Egy estével korábban, Debrőd térségéből pedig -

A cikkben szereplő, illetve a Képtár Zivatarok, valamint Villámok, és Észlelési fényképek rovatában található legszebb fotókat M.Szilvi, Pthomy, Erdős Ádám, HeavenMan és Szemán Viktor küldték be hozzánk,Jónás Károly és még nagyon sok más észlelőnk között. További képeket érdeklődő nézőink Képtár rovatunkban találhatnak,

Köszönjük mindenkinek, mindannyiunk nevében!

Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés