Újra bekopog a tél?

| 2015. február 27. 14:02 | Frissítve:
Keddre beáramlik a hideg, kisebb lehűlés veszi kezdetét, csütörtökön akár téliesebb csapadékformában is részünk lehet.

Frissítve - vasárnap (8:45): A legfrissebb futások szerint csütörtökön a déli és a keleti területeken számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra, eleinte esőre, majd havas esőre és akár hóra is. Egyelőre úgy tűnik, a mediterrán ciklon a vártnál délebbre vonul majd. Lehet, hogy a tavasz hírnökei túl korán bújtak elő? (Krisz98 fotója, köszönjük!)

Délebbre vonulhat a ciklon

Frissítve - vasárnap (2:45): A legfrissebb számítások alapján a korábban körvonalazódó mediterrán ciklon nem fogja jelentősen befolyásolni időjárásunk alakulását, így a kora tavaszi téliesebb periódus és a havazás esélye is csökkent.

Már-már hozzá szoktunk a kellemes, olykor 10 fokot is meghaladó tavaszias hőmérsékletekhez, azonban úgy néz ki, nem sokáig marad az enyhe idő: jövő hét elejétől Tél tábornok újabb támadása körvonalazódik.

Március eleje = visszatér a tél?

A legtöbb modellfutás szerint hétfő estétől északról megkezdődik a hidegebb légtömegek beáramlása, lehűlés veszi kezdetét. Kedden feltámad az északi szél, viharos lökések kísérhetik, valamint a hegyekben hózáporok is kialakulhatnak (másutt eső, záporeső lehet).

Hódos Tamás fotója, köszönjük!

A ciklonok vonulása, így a csapadék eloszlása is meglehetősen bizonytalan még, de jó esély van rá, hogy csütörtökön egy mediterrán ciklon alakítsa majd időjárásunkat - egyes forgatókönyvek szerint ezen a napon akár kisebb havazásban is részünk lehet. A hét közepétől visszatérnek a hajnali fagyok is.

A helyzet még igen bizonytalan, kövessék figyelemmel előrejelzésünket!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |