Kenguruk ugráltak vígan a hóban Ausztráliában

| 2019. augusztus 14. 10:52 | Frissítve:
Sok havat hozott az elmúlt hét Ausztráliában, olyan területeken is havazott, ahol utoljára 30-40 éve hullott a hó.

A déli féltekén, így Ausztráliában is jelenleg tél van. Habár itt inkább csak a magasabb hegyvidéki régiókban jellemző ilyenkor a havazás, a múlt héten síkvidékre is jutott a téli csapadékból. 

A nyugatról kelet felé vonuló ciklonok hátoldalán délről, az Antarktisz felől érkezett a hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg, mely a télies időjárásért felelős.

140-150 cm hó érkezett az elmúlt napokban az Ausztrál-Alpokba, több síterep végre az összes pályáját meg tudta nyitni a nagyközönség előtt - olvasható a Síelők weblapján.

Új Dél-Wales állam az ország délkeleti részén található, területén az 1189 méter magas Kék-hegységgel. A statisztikák szerint a viszonylag alacsony hegységre évente 5 havas nap jut, de az ennél is alacsonyabban fekvő településeken jóval ritkább vendég a havazás. Például Kootamundra (318 m) településen 1985, Tumutban (305 m) pedig 2000 óta nem havazott. 

Az utóbbi napokban az alacsonyabb területeken is hullott egy kevés hó, így a helyieknek alkalmuk volt hóban ugráló kengurukat fényképezniük. Ahogy mondják, ez az igazi bizonyíték arra, hogy

Ausztráliában is van tél.

Forrás: Life With Weather

Forrás: Insights on Nature

Hétvégén egy újabb ciklon éri el a kontinens déli, délkeleti részeit, hátoldalán ismét nagy mennyiségű hideg légtömeg érkezik, így akkor újra havazhat a térségben.

A GFS modell előrejelzése augusztus 18-ra a 850 hPa-os szint (kb. 1500 méteres magasság) hőmérséketére vonatkozóan (forrás: wetterzentrale.de)


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |