Az elmúlt négy év legmelegebb napja

Szente-Varga Bálint | 2011. július 10. 14:47 | Frissítve:

39,1 fokot mért Túrkevén az OMSZ, megdőlt mind az országos, mind a fővárosi napi maximumrekord.

Friss - 39,1 fok az új július 10-i rekord, melyet Túrkevén mért az Országos Meteorológiai Szolgálat (MTI). 2007 júliusa óta nem mértek ilyen meleget hazánkban.

Friss - Határainktól északra, Szlovákiában egy rendkívül intenzív zivatarrendszer mozog, melyben kísérleti villámlokalizációs rendszerünk másodpercenként több, mit tíz(!) villámot érzékel. Néhány új cella közben a fővárostól keletre, az Északi-Középhegységben is megerősödött.

(a 17:59-es hibrid kép jobbra látható)

Friss -Megérkezett a fővárosi adat, Újpesten 38,4 fokot mértek, ezzel jócskán megdőlt a korábbi budapesti rekord. Az országos adat kora este derülhet ki. (Index)

Információink szerint délután 2 óra körül megdőlt országos napi rekord, a hőmérséklet további emelkedése miatt azonban még nem közölte a pontos méréseket az Országos Meteorológiai Szolgálat. Nem hivatalos értesüléseink szerint kis híján elérte a 39 fokot a maximum. A korábbi rekordot a 1927-es 37,5 fokos szegedi mérés tartotta.

A nagy hőségben több zivatarcella is kipattant a fővárostól keletre és északkeletre. Jégesőt Balassagyarmat mellől jelentettek.

Nincs hűvös a hegyekben sem, az osztrák határon fekvő Kendig-csúcson mérjük jelenleg a "leghidegebbet", ott 28 fokot mutat a hőmérő.

Négy régióban érvényes a piros hőségriasztás, Közép-Magyarország, Észak- és Dél-Alföld, valamint Dél-Dunántúl térségében 27 fok fölött alakulhat a napi középhőmérséklet. Másodfokú riasztás érvényes az ország többi területén, ott 25 fok felett várják a vasárnapi középhőmérsékletet.

Kövesse nyomon a hőséget hőtérképünkön! »

(folyamatosan frissítve)
Cimkék: ,

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni. BejelentkezésRegisztráció
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

 • Ebbe pár napba elég hűvös az idő:),de lakásba még mindig 26 fok van!!!:S

 • hello. a vasárnap véget ért tippelős verseny eredményről valaki tud valami? nem nyert senki?

 • Tegnap előtt Balatonbogláron az egyik észlelő (autómata) 39,6°C-ot mért, amit én láttam a hőtérképen.

 • EZ abszolút nem meglepő,hogy itt mindenki kritizálja az időjárást..Miért is lenne másként?..Az emberek sajnos mindig kritizálnak,mindig az kell ami nincs..télen meleg..mert megfagynak

 • EZ abszolút nem meglepő,hogy itt mindenki kritizálja az időjárást..Miért is lenne másként?..Az emberek sajnos mindig kritizálnak,mindig az kell ami nincs..télen meleg..mert megfagynak

 • de amúgy szerintem ez a hurokfilm sokkal érdekesebb, mint az esti, délután erősebb volt a rendszer!! ;)
  http://www.met.hu/loop.php?prod=brod20110710_1200.jpg&p=a&c=44&w=504&max=32

 • ervinno1, tessék itt van a tegnap esti radarkép: http://www.met.hu/loop.php?prod=brod20110710_1800.jpg&p=a&c=44&w=504&max=32

 • Beszéltem több kevivel, az OMSZ túrkevei klímaállomása (nem szinoptikus) azt mondják, hogy mikroklímás helyen van és megreked a levegő. Azt én is észrevettem, hogy Túrkevén elég sok melegrekord dőlt már meg arányához képest.
  Én Mezőtúron (Túrkevétől 13 km) 38,2°C-ot mértem 2 méteren (árnyékolóban). Persze nem vitatom, hogy az eddigi melegrekord megdőlt, max egy kicsit felémért az OMSZ Túrkevén.

 • Makó már 36 C-foknál tart. A szobába jelenleg 29,3 fok van. Kemény! :-)

 • Sziasztok a tegnap esti éjszakai radarképeket hol tudom megnézni?
  Kíváncsi lennék mert 4 Órán keresztül tartott....

 • Abigail88: Egyetértek! :) Szép tavaszunk volt, ritkán van ilyen, mint most volt. De amúgy ebbe a nyári melegbe már igazán jöhetne egy kis zivatar. Idén még csak egyet láttam, az is kis csutf.sz volt. :) Pedig nagyon szeressem őket! :P

 • Naja, volt szép kemény fagyos telünk, gyönyörű enyhe tavaszi időnk, most forró kánikulai nyarunk, és reménykedjünk a szeles, esős hűvös őszben! Mert EZ ennek az éghajlatnak a normális kerékvágása, örüljünk inkább, hogy az évszakok megtartják magukat,mert EZ ÍGY gyönyörű!!
  Megterhelő, elhiszem, dehát itt élünk, élvezzük ki inkább minden évszak sajátosságát, és örüljünk, hogy megérhettük :)
  Hajrá Természet! :))

 • nem kívánságműsor :) , annak kell örülni (vagy alkalmazkodni), ami van :(

 • petiww, idomondo: Ennyi siránkozót? Idomondo, félig Te is azt teszed, amikor azt írod: a "téli hideg sokkal rosszabb". Én ilyet még télen sem mondok. :) Max, ha már hetek óta -20 fok van. Egyébként meg jah, ha 20 fok van az a baj, ha 0 az, ha 35 akkor meg az. De nem mindegy ki írja fel. Mert ha valaki nem bírja a meleget, mert pl szívbeteg (pl keresztapám, aki most halt meg 55 évesen és ő nem bírta ezt a meleget), vagy genetikailag gúy kódolt, mint pl a svédek, akkor az egyértelmű, hogy neki nagyon megterhelő már a 30 fok is és szereti a hűvös, akár télies időt. Más meg a nyarat szereti, mert jól érzi magát benne és egyfolytában a strandon jár az esze. Én spec már évek óta nem láttam strand vizet és előtte sem túl sűrűn, max 2-3 évente egyszer. Strandolni legfeljebb jövő héten a búza aratáskor fogok a saját levemben. :) Aki nem tudja milyen az, kérem ne kritizálja. :) Pl. pestiek. :) Tehát komment mindig akad, erre vagy arra az időre, hogy ez vagy az a jó. De meg kell nézni akkor már, hogy ki írja fel. Ha ugyanaz siránkozik a fagyban, a 15, a 20, és a 35 fokban is, na akkor lehet mondani, hogy mindig siránkozik. De ha egy miatt konkrétan, akkor csak azt mondja, ami amúgy is mindenkinek van: hogy valamit nem szeret, mint pl Te is idomondo, hogy a telet. :) Egyébként jó reggelt mindenkinek! :)

 • Szinte ahányan vagyunk annyiféle kívánság...!:) Még szerencse, hogy az időjárást nem mi emberek irányítjuk... Én személy szerint azt mondom bárcsak ez a meleg kitartana egészen nyár végéig!:) Tegnap egész nap sínek között dolgoztam,ahol volt talán még 60 fok is, mégsem panaszkodom! De fázni azt rühellek...!:D Csak most már kellene egy jó kiadós zápor, vagy -- hogy igazi trópusi hangulat legyen! ;) -- egy heves zivatar! De csak kevéske jéggel, hogy zamatos legyen, mint a jó martini!:D:D:D

 • Remélem ma lessz eggy jó nagy Zivatar.

 • Sokan írták,hogy jobb lenne 20-25fok.De amikor a múlt hét elején olyan hőmérsékletek voltak,akkor mindenki 30 foknál melegebbet akart.Lehet ez ellen a hőség ellen tenni,és minden évben van ilyen.Fürödjetek sűrűbben,igyatok jéghideg vizet,kapcsoljatok ventilátort.Ne mondja nekem senki,hogy így nem lehet meglenni a lakásban.

 • Ezért a melegért nem kell fizetni......

 • Tegnap falunkban, Bátorfalu (Szlovákia), 15:30-r 41,2 Celsius fokot mutatott a hőmérőm, természetesen a hőmérő napfelkeltétől napnyugtáig árnyékban van nekem.

 • Nem értem miért kell lovagolni azon hogy télen a nyarat várja sok ember... Mindig azok kommentelnek többségben akiknek valami bajuk van az idővel, a többiek pedig örülnek hogy végre nem kell nagykabátban meg csizmában havat lapátolni.
  Amúgy meg bőven elviselhető ez a hőség is, csak sok vizet kell inni és hűteni néha-néha valamely testrészt. Nemvágom miért olyan nagy gond ha a nyár folyamán kb egy hétig úgyahogy strandidő van. Ne aggódjatok, nem fog örökké tartani, ha olyan 20-25 fok körüli lesz a maximum akkor meg az lesz a gond...

 • Áhhhh. Ma is 38,4 fok volt!! Elviselhetetlen!!! Ez lenne a nyár? Mert ha igen, akkor én utálom! Elég lenne 25-27 fok is. Nem ilyen dög meleg. Aludni se nagyon bírok, hiába nyitom ki az ablakokat éjszaka, amikor már jó idő van, akkor sem hül ki a szoba, mert a levegő meg sem mozdul. 30 fok van bent is :S

 • Most szerencsésnek érzem magam, itt Nyíregyházán jó kis vihar van! Már másfél órája villámlik, dörög és jelenleg az eső is szakad! Kicsit felfrissül a levegő így éjszakára! Jól jött ez így egy forró nap után! :)

 • Egyetértek, fullasztó meleg van, szél 0 km/h, ablak hiába van nyitva, kint nem hül. Ezt nem nevezném nyárnak!

 • Valaki mondja meg légyszi,mikor jön az enyhülés?????????Ez a hőség kibírhatatlan,nem tudom hogy lehet ezt szeretni:(

 • A Balaton már 25°C :D
  Ami az ország déli részén halad el intenzív vihar Békéscsaba körül, azt még Debrecenből is látni. Gyönyörű villámok megvilágítják az egész viharfelhőt :D

 • Ennyi ostoba siránkozót aki a melegtől rinyál! Tenné vízbe kezét-lábát oszt meg van oldva a dolog! A téli hideg sokkal rosszabb! Nyáron meleg van - végre!

 • A nyavalygás remélem Jászberény környékén is abba hagyják mert hónapokig csak a siránkozás ment a csapadék miatt ma megkapták!Nálunk sem volt több csapadék!!!

 • Itt a Rekord!

  A legmelegebb azonban Túrkevén volt, ahol az OMSZ adatai szerint 39,1 fokos kánikulát kellett elviselniük a helyieknek.

 • Ja igen, helyszín Békés megye, Tótkomlós. :)

 • A mai nap 38 fok odakint, 27-28 fok idebent légkondival. És jaja, jöhetne már végre a felfrissülés, a 20-25 fok mondjuk. :) Egyébként spec én szeretem a telet és nagyon nagy hidegnek és méteres hónak kell lennie hetekig ahhoz, hogy én már panaszkodjak. :P A nyarat viszont utálom, már a 30 foktól is frászt kapok. :S

 • Az a szomorú, hogy a szárazság is rekordot dönt. Kaposvár környékén sorra sülnek el a kukoricatáblák.
  Lakóhelyemen, Mernyén ezidáig 89,4 mm hullott január 1-je óta.
  Az első hat hónap sokévi átlagos csapadékmennyisége 320 mm.
  Lehet örülni a melegrekordnak, de szép kis élelmiszerárakkal kell majd számolni. Mifelénk sokan növénytermesztésből élnek, bizony most nagyon nehéz helyzetbe kerültek.

 • Én el vagyok, a hátam mögött ventilátor, a lábamnál pedig egy mini ventilátor, tehát én nem panaszkodom :D

 • na végre kiattam magamból XD

 • Emberek, komolyan, amikor nagy hidegek voltak, akkor úgy siránkoztatok, hogy mért nincs 40C° Mert nyarat akartok, most meg azért siránkoztok, hogy milyen hőség van, tessék most megkaptátok azt amiért eddig siránkoztatok, de akkor ne nyavajogjatok, mint az öt évesek. Nyár van nem? Most az egy dolog, hogy túlzás, de ez van, tűrjétek, mert nem ti szabályozzátok az időjárást :S

 • Túrkeve:39,1 fok.

 • http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=448590

  Túrkeve a "győztes" 39,1 fokkal.

 • Nálunk (Kisigmánd) délután fél 4-kor a teraszon 39°C volt.
  Most jelenleg 35°C van...

 • Makó: 38,4C-fok! Remélem már nem megy feljebb, ez már kissé túlzás lesz az égiektől! :-)

 • tetőtér szintén 38 fok. Napon 46 az autóban...

 • Én is mértem a napon, 61,3°C volt.
  Árnyékban majdnem 38°C (37,8)

 • Egész évben átlag alatti hőmérsékletek voltak. Nyár eleje óta is hétköznap van meleg, hétvégén meg jön a rossz idő. Most végre hétvégén van igazi nyári kánikula. Irány a medence :)
  ui.: Eddig amúgy szinte mindenki a hideg idő miatt sírt, hogy hol van már a nyár. HÁT ITT VAN :)

 • Lakásban, tetőtér: 38 °C. Mind itt halunk!!! Csak jönne hamarabb a lehűlés..

 • jövő héten lenne ilyen idő, de persze úgyse lesz... remélem nem lesz azért hideg a jövő héten, mert ez az egy lehetőségünk van valsz balcsira menni. ha rosz lesz az idő akkor nem tom mi lesz...

 • A szobában 29-30 fok van. Kint árnyékban pedig kereken 38 fok.

 • Lakásban 30, kint a saját mérésem szerint 37 fok van éppen.
  Tegnapi napnál valamivel húzosabb.
  Nesze neked nyugodt alvás...

  Dunaharaszti

 • GYERMEKKORODBAN!Most nem az a világ van!

 • Napon persze, hogy 44. Gyerekkoromban 50 fokokat is mértünk így.

 • Kéne egy NAGY zivatar Baranyába!24 órás esővel!Már repedezett a föld.Benn a lakásban is 27°C fok van.(Nem lakótelepi ház)Hétfőre sem mond ide semmit!Megint 35 fok!:(

 • Durva.Kitettem a hőmérőt napra, 44°C-t mutattott!:o Eszméletlen.

 • Karcag 37fok (http://met.hu/megfigyelesek/korzeti/)

 • BogaBoga >> Izzadjon :)

 • Akárki akármit mond, ez így nem az igazi nyár, akinek nincs lehetősége víz közelbe lenni, az mit csináljon kint? napon nem lehet megmaradni, szobába 29 fok van 60-as párával, sehol nem lehet bírni. Az éjszaka meg még rosszabb... Nem irigylem akik panelba laknak. Bár itt vidéken se jobb. Jövő hét péntekre a GFS szupercellás MKK-val számol, érik a piros zivatar riasztás, utána lehülés, VÉGRE! :)

 • Ilyen melegben mit csináljon az ember, ha nincs víz közelben? Hát szeretem a nyarat, a meleget, de ez már forróság...:)

 • Melegszik bizony.

 • ...Tehát melegszik a föld:)

 • Tegnap 14,24-kor 36,7 fok volt. Ma 14,56 órakor pedig 37,6 fok van.

 • Püspökladányban 37°C fok, tikkasztó hőség. Derült égbolt!

 • Érdekes, hogy nemrég(14:15) küldtem észlelést 38°C fokkal, de azóta sem látszik ez az érték a hőtérképen...

 • Itt egy elég gyenge zivatar volt, néhányat dörgött,és pár csepp esővel elvonult. Maradt a meleg, de már fülledt levegő.

 • Nem túlozni akarok, de ebbe bele lehet halni...

 • Csak jönne egy hidegfront nyugatra... De megnéznék egy zivatart

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás
hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak