Szombat estig kánikula

| 2015. július 20. 12:40 | Frissítve:
Ismét fokozódik a kánikula, szerdán és csütörtökön 38-39 fok is lehet, majd a hét második felében zivatarok érkeznek.

A hétfő hajnalban érkezett gyenge hidegfront már elhagyta térségünket, mögötte anticiklon épül fel, a hét közepéig így alapvetően napos, ismét egyre melegebb időben lesz részünk, szerdára az ország nagy részén visszatér a 35 fok fölötti forróság.

Vasárnap éjfélig harmadfokú hőségriadó

Ennek köszönhetően az országos tisztifőorvos vasárnap éjfélig meghosszabbította a harmadfokú hőségriadót az ország egész területére vonatkozóan.

A Balaton 29, a Velencei-tó 28 fokos

Szerdán legfeljebb az északi tájakon zavarhatják időnként gomolyfelhők a napsütést, csapadék azonban ezeken a napokon nem valószínű, és jelentős légmozgásra sem kell számítani. Ismét fokozódik a kánikula: kedden 31-36, szerdán már 34-39 fokos hőségben lesz részünk. Továbbra is nagyon erős lesz az UV-sugárzás, 11 és 15 óra között kerüljük a közvetlen napfényt, viseljünk szalmakalapot, napszemüveget, illetve ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Csütörtöktől fülledt, záporos-zivataros idő

Csütörtökön is marad a 34-39 fokos forróság, azonban egy térségünket megközelítő hidegfront miatt labilisabbá válik a levegő, és eleinte csak elszórtan, késő délutántól azonban már több helyen kialakulhat zivatar. Hevesebb, jégesővel, felhőszakadással, illetve viharos széllökésekkel kísért zivatarok is előfordulhatnak. A Dunántúlon zivataroktól függetlenül is megerősödik az északira-északnyugatira forduló szél.

Péntekre csupán egy-két fokkal mérséklődhet a forróság, a magasba törő gomolyfelhőkből pedig ezen a napon is kialakulhatnak záporok, zivatarok akár hevesebb kísérőjelenségekkel.

Jelentősebb lehűlést egy szombat estére körvonalazódó hidegfront hozhat.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |