Visszatér a meleg

| 2012. október 13. 10:20 | Frissítve:
A héten nem fogunk fázni, a hét második felében a legtöbb helyen 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Október második hete a múlt hét vasárnap átvonult hidegfrontot követően igen csak hűvös, gyakran felhős időt hozott magával, hajnalonként a talajmenti fagyok mellett helyenként két méteres magasságban is fagyott.

A hűvös időszaknak azonban egyelőre vége. A következő időszakban - legalább a jövő hét végéig - délire, délnyugatira forduló áramlással igen csak meleg, főként kedden nagy nedvességtartalmú légtömegek áramlanak fölénk, így megenyhülnek az éjszakák, jelentősen erősödik a nappali felmelegedés, lesznek helyek az országban, ahol még akár *nyári napot is regisztrálhatunk.

Hétfő volt az első nap, amikor a legtöbb helyen már 20 fok fölé emelkedett délutánra  a hőmérséklet. Ezen a napon hosszabb napos időszakoknak örvendhettünk, a megélénkülő déli szelet elsősorban a Kisalföldön erős lökések kísérték, mellyel áramlott be térségünkbe a meleg levegő. Az Északi-középhegység térségében azonban tartósan borult, párás körzetek is voltak, ezeken a helyeken délután is csak 15°C közelében maradt a hőmérsklet.

Kedden egy peremciklon hatására csapadékosabbra fordul az idő, ugyanakkor marad az enyheség, a legtöbb helyen már hajnalban sem süllyed 10 fok alá a hőmérséklet. 

Ugyanakkor nyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, és sok helyen ered el majd az eső, záporok, helyenként akár nyárias zivatarok is kialakulnak.

Szerdától már szárazabb légtömegek érkeznek, továbbra is déli marad az áramlás, a hajnali párásság és köd megszűnését követően napközben kellemes, napos időre, tipikus vénasszonyok nyarára készülhetünk. Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik itt.

*Nyári napnak nevezzük azokat a napokat, amikor a maximum-hőmérséklet eléri, vagy meghaladja a 25 fokot.

A cikkünkben megjelent képek Rippel Erik és Azrob16 fotói, köszönjük szépen!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Mikor jön a tél?

Még nem

hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak