Nyári idővel köszönt be július

| 2013. június 30. 13:38 | Frissítve:
Ezen a héten ismét hamisíthatatlan strandidő vár ránk.

Pár napos szünetet követően a hét elejétől ismét melegebb arcát mutatja felénk az időjárás, a nyár második hónapja igazi strandidővel köszönt ránk, a hét közepére a csúcshőmérséklet több helyen eléri a 30 fokot. A hajnali órák azonban felüdülést hoznak, a hét közepéig még több helyen 15 fok alá süllyedhet a reggeli órákra a hőmérő higanyszála.

A hétfői hidegfrontot megelőző forróságtól azonban nem kell tartanunk, ugyanis a hét közepétől észak-északnyugat felől időnként gyenge hidegfrontok súrolhatják térségünket, melyek következtében a 35 fokos forróság egyelőre nem tér vissza. 

A hét közepéig szinte zavartalan napsütésben lesz részünk, amit csak-itt ott zavarhatnak gomolyfelhők, majd csütörtöktől a térségünket megközelítő gyenge hidegfront hatására kissé labilisabbá válik fölöttünk a légkör, így bár továbbra is több órára kisüt a Nap, erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés és elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Marad azonban a nyárias hőmérsékletű idő, délutánonként 30 fok körüli, kevéssel afölötti értékekkel.

Álló- és folyóvizeink hőmérséklete az elmúlt időszak hűvös időjárása következtében jelentősen visszaesett, a Balaton Siófoknál például 20 fokos. A következő napokban azonban a napos, egyre melegebb időjárásnak köszönhetően tavaink és folyóink vize is fokozatosan melegedni fog, a hét közepére tavainkon már jellemzőek lehetnek a 23-24 fok körüli vízhőmérsékletek.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |