illusztráció illusztráció

Síelni még nem fogunk, de újra havazhat a hegyekben

Kiadós, akár 20 mm eső is jöhet néhol pénteken, a hegyekben viszont havas eső, hó is előfordulhat.

Ahogyan már korábban beszámoltunk róla, a pénteki napon hullámzó hidegfront alakítja majd időjárásunkat, kimondottan szeles, mondhatni nem túl kellemes időnk lesz. Mert, hogy a szél mellett csapadék is jócskán érkezik majd, a csütörtöki kellemes, napos időre már nem is fogunk emlékezni, néhol 15-20 mm ia bőven eshet.

Újra fehér lepel alá bújhat a Mátra és a Bükk

Emellett az is benne van a pakliban, hogy esetleg délen megdörren az ég, valamint a délutáni óráktól északkeleten, a hegyekben újra átválthat havas esőbe, havazásba az eső. No nem kell aggódni, elakadni még nem fogunk, de pár centi friss hó ismét fehérbe boríthatja a tájat, elsősorban a Mátra, a Bükk és a Zempléni-hegység magasabb részeit.

Így érkezik az újabb kiadós csapadék

Délutánra ugyanis észak-északnyugat felől eláraszt bennünket a jóval hidegebb, fagyosabb levegő: északkeleten már szombaton reggel is fagyhat, de vasárnap reggel az északi országrészben akár -3, -4 fokot is mérhetünk.

Hogy hol, mennyi hó fog várhatóan esni, naponta frissülő térképünkön nézhető meg.

Vasárnap Erzsébet napja lesz és a népi megfigyelések úgy tartják, hogy ha ezen a napon havazik, a karácsony is igen szép, hóval borított lesz. Nos, egyelőre úgy tűnik, hogy idén Erzsébet napján az északkeleti országrészben és a hegyekben havas eső, valamint hózápor is kialakulhat majd. Meglátjuk. Legalább még reménykedhetünk a fehér karácsonyban...

Borítókép: Paco100

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés