illusztráció illusztráció

Szerdán tör ránk ismét a fagyos levegő

De előtte még kap egy kiadós csapadékot a délnyugati országrész.

Újabb hét köszönt ránk, és az időjárásnak eszében sincs lassítani. Újabb frontok érik el a térségünket, és már a hét elején sem lesz két ugyanolyan időjárást hozó nap. 

A hétfő a legtöbb helyen napos lesz, de az ország északkeleti harmadában több lesz felhő, és csapadékra is itt számíthatunk majd. Kedden egy hullámzó frontrendszer felhőzete teríti be az országot, csapadékzónája pedig már kora reggel megérkezik délnyugatra, délután pedig keletre, délnyugatra is.

illusztráció
Fotó: Lica

Ezeken a tájakon szükség lesz tehát az esernyőkre, de valahol a gumicsizma is jól jöhet. Délnyugaton ugyanis 20-30 milliméternyi csapadék is lehullhat 24 óra alatt.

A frontrendszer mögött szerdán ismét

fagyos légtömeg érkezik a Kárpát-medencébe.

Erős, nyugaton viharos széllökésekkel fog beáramlani a száraz, hideg levegő. A szeles időben azonban sok napsütésre készülhetünk, csak néhol lehetnek futó záporok. Melegünk nem lesz, hisz 10 fok alatt maradnak napközben a maximumok, a szél miatt pedig még hidegebbnek érezhetjük majd a levegőt.

Ennél hidegebb a csütörtök reggel lehet majd, amikor nyugalomba kerül a fagyos légtömeg, és újabb országos fagy várható.

Borítókép: Pécz Tibor

 

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés