Szúnyoginvázió az országban

| 2014. október 8. 10:46 | Frissítve:
Elsősorban a sok esőnek és a kellemes hőmérsékletnek köszönhetően több helyen is jelentősen elszaporodtak a vérszívók.

Bizonyára sokan észrevettük, hogy még mindig meglehetősen sok a szúnyog az országban, ráadásul a vérszívók most sokkal agresszívebbek, mint nyáron voltak.

A szúnyoginvázió elsősorban a rendkívül csapadékos szeptembernek és a kellemes őszi hőmérsékletnek "köszönhető". Szegeden például évtizedek óta nem volt ennyi szúnyog októberben, mint amennyi most. A szúnyoglárvák nem várták meg a tavaszt, most keltek ki tömegével.

Kép forrása: Győr24

Az a szúnyogfajta, amely most tömegesen megjelent, főként külterületeken, füves réteken petézik, ám miután kikelnek, elárasztják a sűrűn lakott településeket is. A szakemberek szerint most olyan helyeken is van szúnyog, ahol máskor még nyáron sem jellemző. A hűvös őszi esték ugyanis megzavarják őket, emiatt sokkal agresszívebbek is, mint nyáron voltak, ugyanis már érzik, hogy közeledik a tél, így még szeretnének gyorsan szaporodni, letenni a petéiket - mondta el a Híradónak Szepesszentgyörgyi Ádám ökológus. 

Még 2-3 hétig támadhatnak

A csípés helye nagyon feldagadhat, ha valaki érzékeny rá. Irtani már nem érdemes a vérszívókat, a kémiai szerek ugyanis ilyen hőmérsékleten már nem hatnak megfelelően. A szakértő szerint még 2-3 hét is eltelhet, mire olyan hideg lesz, amit már nem bírnak ki a szúnyogok.


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |