Vasárnapig tart a meleg tavasz

| 2014. március 20. 14:37 | Frissítve:
Vasárnapig meleg, napos tavaszi időnek örvendhetünk, majd egy hidegfront hozhat lehűlést és csapadékot

A legfrissebb számítások szerint vasárnapig tart a meleg, napos tavaszi idő, aztán a hét utolsó napján nyugat felől egy lassan mozgó hidegfront felhőzete érheti el az országot, mely hétfőre a keleti tájakat is elérheti lehűlést és csapadékot hozva magával.

Pénteken és szombaton azonban a legtöbb helyen napos időben lesz részünk, melyet inkább csak időnként zavarhat kisebb felhősödés, és csapadékra sem kell számítani. A déli, délnyugati irányból fújó széllel - melyet többfelé élénk, sőt szombaton már erős, a Dunántúlon időnként akár viharos lökések is kísérhetnek - meleg levegő áramlik fölénk, olyannyira, hogy délutánonként akár 23-24 fokor is mérhetünk, és a reggeli órákra is egyre kevésbé hűl le a levegő.

Vasárnap a Dunától keletre még kitart a meleg idő, a Dunántúl fölé azonban nyugat felől egyre vastagabb felhőzet érkezik, melyből napközben a nyugati, északnyugati tájakon már eső, záporeső is kialakulhat, és ezeken a tájakon valamelyest már visszaeshet a hőmérséklet.

Hétfőre a front előreláthatólag tovább mozdul kelet felé, így egyre nagyobb területen válhat csapadékossá időjárásunk, miközben a megerősödő, viharossá fokozódó északnyugati széllel hidegebb levegő áraszthatja el hazánkat.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |