illusztráció illusztráció

Viharosra fordul az idő

A szünnap után rákapcsol az ég, csütörtök délután zivatarok, heves viharok jöhetnek.

A majálisokba nem igazán szól bele az időjárás, csak délnyugaton alakul ki zápor, esetleg egy-egy zivatar. Reggel helyenként már záporos lesz az idő, de napközben a napsütés még nem marad el. Az előrejelzések szerint délutántól várhatjuk egyre több helyen délnyugat felől, hogy elered az eső, sőt

kiadósabb záporok és zivatarok alakulnak ki.

[
]
WRF modellünk csapadék előrejelzése csütörtökre és péntekre

A frontmentes, nyugodt, napos, nyáriasan meleg idő csütörtökön viharosra fordul. Többségében a Dunántúlon várhatjuk a műsort, északkelet, kelet kevés öntözést kap. Előbbi tájakon lokálisan akár 25-35 mm leeshet, a villámlás mellett apró szemű jégeső előfordulhat. Az utakon készülhetünk vízátfolyásokra, heves viharban a látótávolság csökkenésére, valamint viharos széllökések dobálhatják az autókat. Még kora nyárias tartományban alakul a hőmérséklet, de a zivatarok rövid idő alatt jelentősen lehűthetik a levegőt. 

Pénteken a nyugati, déli tájakon visszaesik a hőmérséklet, 15-20 fok várható, északkeleten marad a 26-27 fokos meleg. Ezen a napon hasonló lesz a csapadékeloszlás, nyugaton tartós eső eshet. Hétvégén elszórtan, de egyre kevesebb helyen valószínű zápor, zivatar kialakulása.

Hozzászólnál? Várunk Viber csoportunkba.

Borítókép: fotoszabi

Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés