Hirdetés
Hétfőtől harmadfokú hőségriadó lép érvénybe
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Balatonfüred
Kissé szeles nyári idő

Kissé szeles nyári idő

Szombaton a napos-gomolyfelhős időben főként a Duna-Tisza közén, az Északi-középhegység és a Tiszántúl nyugati-délnyugati felén alakulhatnak ki záporok, zivatarok, de helyenként nyugaton, északnyugaton is előfordulhatnak. A nyugatira, észknyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 34 fok között alakul, keleten lesz melegebb.

Vasárnap a napsütés lesz túlysúlyban, a megjelenő gomolyokból csak kevés helyen fordulhat elő kevés zápor, esetleg zivatar. A légmozgás többnyire gyenge, mérsékelt marad. Kora reggel 14-19, délután a legmelegebb órákban 30-35 fok várható.

Hétfőn sok napsütés várható, zápor, zivatar kialakulásának kicsi az esélye. 31-36 fokos kánikulában lesz részünk. A Dunántúlon többfelé megélénkül, északnyugaton néhol megerősödik a délies szél.

A forróság keddtől tovább fokozódik, egyre többfelé meghaladhatjuk a 35 fokot, az Alföldön és délen 37-38 fok is lehet. Sok napsütés várható, csak néhány helyre átmeneti felfrissülést egy-egy zápor, zivatar. Ilyenkor a légmozgás is feltámadhat, egyébként gyenge, mérsékelt marad.
Kiadta: Időkép (ma 10:12)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Nyári öltözet
Nyári öltözet
Hirdetés
25 Sz
28
16
29 Sz
35
20
30 Cs
35
21
13 Sz
26
16
jeles nap
14 Cs
25
15
16 Sz
27
15
Hirdetés

Pollenjelentés

Fenyőfélékalacsony
Pázsitfűfélékközepes
Csalánfélékközepes
Útifűalacsony
Lóromalacsony
Hársalacsony
Szelídgesztenyealacsony
Gombákközepes
Erősödő pollenterhelés

A pázsitfűfélék és csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja a közepes-magas, míg a hárs, a szelídgesztenye, illetve a lágyszárú allergének közül az útifű virágporának mennyisége alacsony-közepes.

A kültéri allergén gombák spóraszáma eléri a közepes-magas, néhol a nagyon magas szintet.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Szombaton nem várható fronthatás, de a fokozódó hőség egyre többek szervezetét megviselheti.

Fáradékonyság, dekoncentráltság jelentkezhet, valamint légszomj, rosszullét is előfordulhat.

A nagy meleg különösen az idősek és a keringési panaszokkal élők számára lehet megterhelő.

Zivatarok idején fokozódhat a fülledtség, felerősödhetnek az asztmások panaszai.

Továbbra is ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! Kerüljük a cukros, valamint az alkohol- és koffeintartalmú italok fogyasztását! 11 és 15 óra között országszerte nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a napon való tartózkodást!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton már erőteljesebb lesz a gomolfelhő-képződés, és záporokra, zivatarokra főként a Duna-Tisza közén, valamint az Északi-középhegység és a Tiszántúl nyugati, délnyugati felén számíthatunk.

Környezetükben vizes, csúszós útszakaszokra, helyenként hirtelen lecsökken ő látótávolságra kell számítani.

A légmozgás többfelé élénk, északnyugaton erős, zivatarok környezetében pedig viharos lehet, emiatt jelentősebben csökkenhet a járművek menetstabilitása.

A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Napon a járművek hamar felforrósodhatnak, ezért figyeljünk fokozottan, hogy gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Szombaton a napsütést időnként megzavarhatják felhők, de számottevő csapadék nem várható, legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő néhol. Napközben megélénkül az északnyugati szél. Délutánra 26-29 fokig melegszik a levegő. 11 és 15 óra között továbbra is nagyon erős lesz az UV-sugárzás.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
23°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Szombaton sok napsütésre van kilátás az Adria térségében, amit főként a nap első felében szűrhet fátyolfelhőzet. Néhol északon nem kizárt rövid zápor. Középen és délen helyenként élénk lehet a nyugatias szél. A csúcshőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Részletes előrejelzés
felhős
27°C
felhős
28°C
felhős
29°C
Horvátország térkép