20 fok lesz vasárnap

| 2015. november 5. 10:24 | Frissítve:
Vasárnapra a megerősödő szél az ország nagy részén kitisztítja a levegőt, tavaszias enyheségben lesz részünk.

Szombatig folytatódik az eddigihez hasonló idő, majd vasárnapra egy gyenge hidegfront hoz megerősödő szelet, ezzel együtt az ország nagy részén kitisztul a levegő, tavasziasan enyhe idő köszönt be.

Szombaton továbbra is számítani kell tartós ködfoltokra, ugyanakkor napos vidékekkel is találkozhatunk. A hideg, többfelé még fagyos reggelt követően délutánra a tartósan ködös, borongós tájakon csupán 6-7 fok köré melegszik a levegő, míg ott, ahol kisüt a nap, akár 15-17 fokot is mérhetünk a legmelegebb órákban.

Vasárnapra virradóra északnyugat felől egy gyenge hidegfront éri el térségünket. A front jelentős csapadékot nem hoz magával - legfeljebb keleten, északkeleten alakulhat ki egy-egy zápor -, ugyanakkor az ország nagy részén megélénkül a nyugatira, északnyugatira forduló szél, így a szmoghelyzetben is jelentős javulás várható, a legtöbb helyen kitisztul a levegő. Ezzel együtt igen enyhe légtömegek áramlanak majd fölénk, a simogató délutáni napsütésben az ország középső és nyugati részén 20 fok közelébe melegszik a levegő, helyenként akár 20-22 fokot is mérhetünk, ugyanakkor a keleti, északkeleti harmadban továbbra is lehetnek tartós ködfoltok, ott hűvösebb is marad az idő.

Az enyhe, gyakran szeles, szinte tavaszi hangulatú idő a jövő hét első felére is jellemző lesz, egyelőre az éjszakai fagyok sem térnek vissza.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |