Érkezik az eső

| 2011. június 18. 17:51 | Frissítve:
Szombaton este hidegfront éri el hazánkat, vasárnapra jó 10 fokkal visszaesnek a hőmérsékletek.

A szombati napra még hőségriadó volt kiadva az Alföld térségére (a csúcshőmérsékletek az ország délkeleti harmadán a 32-33 fokot is elérték), vasárnap viszont sokkal lehangolóbb és hűvösebb időre számíthatunk - nem járnak jól tehát azok, akik ezt a hétvégét  választották a balatoni nyaralásra. 

Forrás: dailyproof

Szombaton az esti óráktól nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet - a front várhatóan 20 óra környékén éri el az északnyugati határt - és egyre többfelé várható zápor, zivatar, a Dunántúlon helyenként hevesebb viharok is lehetnek. A front mentén feltámad a szél, a nyugati országrészben viharos széllökések is előfordulhatnak.

Vasárnap reggel az ország nagy részén erősen felhős lesz az ég, szórványosan valószínű eső, zápor, zivatar és napközben sem várható számottevő változás: szeles marad az idő, eleinte sokfelé, délután főként keleten valószínű további eső, zápor, helyenként zivatar. A délelőtti órákban még keleten, északkeleten várható némi napsütés, délutáni pedig a Dunántúlon elkezd felszakadozni a felhőzet.

Jelentősen, jó 10 fokkal visszaesnek a csúcshőmérsékletek: 16 és 21°C közötti értékekre van kilátás, keleten-délkeleten lesz ennél melegebb.

hétfőre virradó éjszaka során országszerte csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, reggelre az ország részén kevés felhőre, derült időre számíthatunk. 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |