illusztráció illusztráció

Hidegfront jön hétvégén, de nem tér vissza a tél

Egy esernyőt viszont nem árt magunkkal vinni, ha szombaton a szabadba készülünk.

A tél továbbra sem rúg labdába, hétvégén is kora tavaszias hőmérsékletekre számíthatunk. Pénteken ragyogó napsütés várható az ország túlnyomó részén, és bár keleten többfelé lesz fagyos a reggel, délután már 11-17 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton napsütésre ébredhetünk, de ködfoltok helyenként azért lehetnek. Ismét keleten készülhetünk gyenge fagyokra. Ezt követően megnövekszik a felhőzet és

gyenge hidegfronti csapadékzóna vonul át

az ország felett a délutáni, esti órákban. Bőrig ázni azért nem fogunk, mindössze pár milliméter csapadékot hozhat a front. A hőmérsékleteken sem fog sokat változtatni, délután 10-16 fok várható.

illusztráció
Krókuszok | Fotó: Aradi Barna

Vasárnap újra a napsütés kerül túlsúlyba. Kisebb eső, zápor már csak helyenként, a Dunától keletre és a nyugati határ térségében alakulhat ki. Viszont

délután feltámad az északi szél,

a középső tájak kivételével élénk, erős széllökésekre számíthatunk. Csak néhány fokkal esnek vissza a maximumok, a legmelegebb órákban 8-15 fokra van kilátás.

Ami a folytatást illeti, a jövő hét első napjaiban is csak kevéssel esnek vissza a maximumok a beáramló hideg levegő miatt, ráadásul ez is csak átmeneti visszaesésnek mutatkozik. Igazi téli idővel kecsegtető hidegbetörés továbbra sem látszik az előrejelzésekben.

Borítókép: Attilaszlavik

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés