illusztráció illusztráció

Balaton-átúszás 2008

2008. augusztus 2-án sikeresen megrendezésre került a Coca-cola Balaton-átúszás a Uniqa VitalClub támogatásával. Videofelvételünket megtekinthetik itt!

Jelenleg a gyenge, olykor kicsit erősebb északi, északkeleti szél egyenlőre még az úszók segítségére szolgál, a víz a part mentén kissé fodrozódik, az északi parton is csak kisebb hullámok fordulnak elő. A víz hőmérséklete 24, míg a levegő hőmérséklete 28 fokos, ami igen kedvező a versenyzőknek. Derült égre tekinthetünk fel a magyar tenger partjáról, mindössze néhány gomolyfelhő zavarja meg az állandó napsütést. Egyenlőre sem a keleti, sem a nyugati medencében nincs viharjelzés; ám délutántól zivatarok kialakulására is számíthatunk.
Stábunkkal mi is közvetítjük az eseményt, meteorológus hallgatóink bejelentkezését az alábbi videón megtekinthetik.

Idén az előregisztrációt is igénybe vehették az úszók, ám aki ezt nem tette meg, reggel 7-13:30-ig nevezhetett a révfülöpi labdarúgópályán az 5,2 km-es táv teljesítésére. A nevezési lap kitöltése után az általános orvosi vizsgálat alá vetik az indulókat, ahol két ízben is megvizsgálják vérnyomásukat, egyszer nyugalmi állapotban, egyszer pedig egy kisebb fizikai megterhelést követően, hogy mindenképpen elkerüljék az esetleges rossz fizikai állapotban lévők rajthoz állását.
10:00-ig több mint 5000 ember nevezett, akik közül addig a percig kb. 500-an be is érkeztek a boglári célba, de mint az indulók, mind az érkezők száma szerencsére folyamatosan növekszik. (Az érkezők raja videofelvételünkön látszik.)
Végleges induló és érkező számról, illetve az idei év statisztikájáról a verseny lezárása után számolunk be.

Induláskor csuklópántot kapnak a versenyzők, melyet lecsipogtatnak a rajthoz állás pillanatában. A táv során átlag 20-30 méterenként álló hajók, motorcsónakok biztosítják az útvonalat. A célban ismét leolvassák a vonalkódos csuklópántot, a távot teljesítők pedig átvehetik a „Megúsztam!” feliratú pólókat, illetve értékes ajándékokat sorsolnak ki a szponzorok felajánlásaiból, majd délután mindenki kedvére válogathat a megrendezésre kerülő színvonalas programok közül a cél mellett felállított nagyszínpadon.

Az eredmények a versenyt követõ hétvégétõl elérhetőek: a T-Mobile info vonalának (06-30/30-30-721) felhívásával vagy a rajtsorszám sms-ben történõ beküldésével ugyanezen az információs számon, valamint a Sárkány Informatikai RT. Internet címén. - írja a Balatoni Hírek.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés