Hirdetés
Narancs figyelmeztetés hőségre
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek

Hétvégéig marad a hőség

Szerdán sok napsütésre számíthatunk, kevés gomoly- és fátyolfelhő lesz csak felettünk. Az ország legnagyobb részén száraz idő lesz jellemző, de egy-egy helyen előfordulhat kisebb zápor. A délnyugati szelet élénk, többfelé erős lökések kísérhetik, de nyugaton itt-ott viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 15-23 fok várható. Délután 32-38 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökre virradó éjszaka és hajnalban az északi, északnyugati területeken néhol kialakulhat gyenge zápor, zivatar. Napközben azonban túlnyomóan napos, száraz időre kell készülni. Legfeljebb elvétve lehet kisebb csapadék. A nyugatias szél gyenge, mérsékelt, a Tiszántúlon élénk lehet. Hajnalban 15-23 fokig hűl a levegő. A legmelegebb órákban 32-38 fokot mérhetünk.

Pénteken is marad a hőség, ám a többórás napsütés mellett már nagyobb számban alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A délnyugati szél többfelé megélénkül. Ismét meleg lesz az éjszaka, a legtöbb helyen 20 fok körül alakulnak minimumok. Délután pedig 32-38 fok közötti maximumok lesznek jellemzőek.

Szombaton egy hullámzó frontrendszer éri el térségünket, emiatt több helyen várhatóak záporok, zivatarok. Megélénkül, néhol megerősödik az északnyugatira fordul szél, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. Délután 25-36 fokra van kilátás. Északnyugaton több fokot visszaeshet a hőmérséklet, de délkeleten még kitart a hőség. Vasárnap újabb zivatarokra van kilátás.
Kiadta: Varga Sándor (ma 18:31)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Lenge, nyári ruha
Lenge, nyári ruha
Hirdetés
28 Sz
35
20
29 Cs
34
21
30 P
34
21
31 Sz
30
21
3 K
27
16
4 Sz
27
17
5 Cs
29
17
6 P
31
18
7 Sz
28
18
8 V
28
18
9 H
29
17
10 K
29
18
jeles nap
11 Sz
29
19
12 Cs
29
17
13 P
29
17
14 Sz
30
17
15 V
29
16
16 H
28
17
17 K
27
17
18 Sz
27
15
Hirdetés

Pollenjelentés

Csalánfélékközepes
Hársnincs
Libatopfélékalacsony
Lóromnincs
Parlagfűnincs
Pázsitfűfélékalacsony
Útifűalacsony
Gombákextrém
Gombafélék

A csalánfélék virágporának mennyisége közepes-magas szinten lehet jelen, a pázsitfű alacsony-közepes, míg a hárs, az útifű, a lórom, a libatopfélék, illetve a bálványfa pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja alacsony szinten van jelen.

A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé magas, illetve nagyon magas szintet érhet el.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Szerdán sem várható fronthatás, folytatódik kánikula. A nagy melegben általános tünetek között szerepel a fáradtság, tompaság, aluszékonyság, illetve ingerültebbek, dekoncentráltabbak lehetünk.

A szív- és érrendszeri megbetegedésekkel küzdők és az idősek számára különösen megterhelő lesz a hőség.

Keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, rosszullét léphet fel, ezért érdemes lesz többet pihenni, kerülni a nagyobb fizikai megerőltetést.

A helyzetet tovább rontja, hogy a nappali hőség után az éjszakák sem hoznak érdemi felfrissülést.

A fülledt időben légszomj, nehéz légzés is jelentkezhet.

Többfelé erős lesz a délnyugati szél, de felfrissülést nem fog hozni.

Ehelyett az érzékenyebbeknél fejfájás, nyugtalanság, alvászavarok fordulhatnak elő.

Az UV-sugárzás 11 és 16 óra között a napos időszakokban nagyon erős lesz, ezért ebben az időszakban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Kerüljük a nehéz ételeket, az alkohol és koffein tartalmú italokat.

Fogyasszunk legalább 3-4 liter vizet!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán is száraz útviszonyokra kell számítani, legfeljebb elvétve fordulhat elő kisebb zápor. Az élénk, többfelé erős, néhol viharos délnyugati szél jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Vezessünk óvatosan, tartsunk biztonságos követési távolságot! A nagy melegben könnyen lankad a figyelem és nő a reakcióidő.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Szerdán is folytatódik a strandidő. Sok napsütésre, kevés felhőre kell számítani. Csapadék nem lesz. A délnyugati szél napközben gyakran megerősödik. Délután 33-35 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. 11 és 16 óra között az UV-sugárzás nagyon erős lesz.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
25°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Szerdán is sok napsütésre van kilátás az Adria térségében, de főként északon helyenként záporok, zivatarok kialakulhatnak. Többfelé élénk, erős lesz a déli-délkeleti szél. Délután 30 és 36 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Csütörtökön is strandidőre van kilátás sok napsütéssel.

Részletes előrejelzés
felhős
30°C
felhős
33°C
felhős
34°C
Horvátország térkép