Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Hétvégéig nyugodt őszi idő

Hétvégéig nyugodt őszi idő

Kedden nyugaton, majd a középső tájakon megnövekszik a fátyolfelhőzet, keleten napos marad az idő. Számottevő csapadék nem várható. A középső országrészben helyenként élénk lehet a délkeleti szél. Délután 10-16 fokot mérhetünk.

Szerdán a többfelé párás, ködös reggelt követően sok napsütésre van kilátás, csak kevés felhő lehet az égen. Eső nem várható, az északias szél gyenge lesz. Hajnalban -4, +4, napközben 12-17 fokra számíthatunk.

Csütörtök reggelre is többfelé képződhet pára, köd, ami nyugaton csak lassan oszlik fel. Napközben a legtöbb helyen ugyanakkor derült, napos időben lesz részünk. A délkeleti szél Sopron környékén megélénkülhet. A csúcshőmérséklet 12 és 16 fok között alakul.

Pénteken és szombaton a hajnali pára- és ködfoltok megszűnését követően csaknem zavartalan napsütésben lesz részünk. A keleti, északkeleti országrész kivételével többfelé feltámad a délkeleti szél. A -3, +5 fokos reggeleket követően délutánonként 15 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 08:26)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Őszi öltözet
Őszi öltözet
Hirdetés
26 K
14
-1
jeles nap
27 Sz
16
0
jeles nap
28 Cs
15
0
jeles nap
29 P
16
1
30 Sz
15
3
31 V
16
5
jeles nap
1 H
16
9
jeles nap
2 K
14
9
3 Sz
13
7
4 Cs
12
7
5 P
11
4
6 Sz
10
4
7 V
11
4
8 H
10
4
9 K
11
5
10 Sz
12
5
11 Cs
13
6
jeles nap
12 P
13
5
13 Sz
11
5
14 V
12
4
15 H
10
2
16 K
9
3
Hirdetés

Pollenjelentés

Gombák

A parlagfű virágporának mennyisége fokozatosan csökken, de az elmúlt napok melegebb időjárásának köszönhetően helyenként újra elérheti a tüneteket okozó közepes szintet.

Más allergén növények pollenszintje jellemzően alacsony marad.

A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé nagyon magas szintet ér el.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Kedden marad a frontmentes idő, de a hideg, több helyen párás, ködös reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Továbbra is nagy lesz a napi hőingás, ami elsősorban a keringési panaszokkal élőket viselheti meg.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Keleten kitart a napos idő, a Dunántúlon viszont felhős lesz az ég, ami az itt élők hangulatára is hatással lehet, levertebbnek, fáradékonyabbnak érezhetik magukat.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Közlekedésmeteorológia

Kedden a hajnali, reggeli órákban több helyen pára- és ködfoltok okozhatnak korlátozott látási viszonyokat. Napközben keleten kitart a napos idő, máshol megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem várható.

A napos tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

A középső tájakon a néhol megélénkülő délkeleti szél kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Kedden nyugat felől megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem várható. A légmozgás nem lesz jelentős. A csúcshőmérséklet 11-12 fok körül alakul.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
10°C
Adria
Adriai előrejelzés

Kedden megnövekszik a felhőzet, délen marad naposabb az idő. Legfeljebb gyenge eső fordulhat elő. Szerdán száraz, délen felhősebb, máshol naposabb időre van kilátás. Az északkeleti szél főként ezen a napon élénkülhet meg. Délutánonként 15-21 fok várható.

Részletes előrejelzés
felhős
16°C
felhős
20°C
felhős
19°C
Horvátország térkép