Hirdetés
Citromsárga figyelmeztetés zivatarra, hőségre
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Siófok
Marad a hőség perzselő napsütéssel

Marad a hőség perzselő napsütéssel

Csütörtökön perzselő napsütésre készülhetünk kevés zápor, zivatar néhol a Dunántúlon, kisebb valószínűséggel a déli, középső tájakon fordulhat elő. Néhol nyugaton, majd az ország középső harmadán feltámad a déli, délkeleti szél. Napközben 34-39 fokot mérhetünk.

Pénteken újabb forró nap vár ránk, az Alföldön néhol a 40 fokot súrolhatjuk. Marad a napos idő és csak kevés zápor, zivatar fordulhat elő. A délnyugati szél többfelé feltámad.

Szombatra egy hidegfront hoz megerősödő északnyugati szelet, és főként a Dunától keletre elszórtan záporokat, zivatarokat. Máshol a napsütés lesz túlsúlyban. Csekély mértékben enyhül a forróság, 29-36 fok várható.

Vasárnap a napsütés lesz ismét főszerepben, egy-egy rövid zápor északon, észekkeleten alakulhat ki. Utóbbi tájakon és néhol a Dunántúlon élénk lehet a szél. 30-36 fokig melegszik a levegő.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 11:33)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Lenge öltözet
Lenge öltözet
Hirdetés
30 Cs
36
19
jeles nap
13 Sz
29
17
jeles nap
14 Cs
27
16
16 Sz
27
15
20 Sz
30
18
21 Cs
30
18
Hirdetés

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékközepes
Csalánfélékközepes
Útifűalacsony
Lóromnincs
Hársalacsony
Szelídgesztenyealacsony
Libatopfélékalacsony
Gombákextrém
Pázsitfűfélék

A pázsitfűfélék és csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja a közepes-magas, míg a hárs, a szelídgesztenye, illetve a lágyszárú allergének közül az útifű virágporának mennyisége alacsony-közepes.

A kültéri allergén gombák spóraszáma több helyen eléri a nagyon magas szintet.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Csütörtökön marad a hőség, a sokfelé 35 fokot meghaladó forróság nem csak a beteg és idős, hanem az egészséges szervezet számára is intenzív megterhelést jelent.

Az alvászavarok miatt sokan nem tudják kipihenni magukat, napközben pedig fáradtak, tompák, ingerültek lehetünk, csökken a fizikai és a szellemi teljesítőképesség.

Továbbra is ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 11 és 15 óra között országszerte nagyon erős, néhol extrém lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a napon való tartózkodást!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön kevés zápor, zivatar nyugaton, néhol a középső, déli tájakon fordulhat elő, környezetükben vizes, csúszós útszakaszokra, helyenként hirtelen lecsökkenő látástávolságra kell számítani.

Helyenként élénk déli, délkeleti szél csökkenheti a járművek menetstabilitását.

A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Napon a járművek hamar felforrósodhatnak, ezért figyeljünk fokozottan, hogy gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Csütörtökön ismét napos időre, forróságra van kilátás a tónál, 35-36 fokos maximumokkal. A déli, délkeleti szél átmenetileg feltámadhat. 11 és 15 óra között továbbra is nagyon erős, extrém lesz az UV-sugárzás.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
25°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Csütörtökön napos, száraz idő várható az Adrián, 30-36 fokos maximumokkal. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz.

Részletes előrejelzés
felhős
29°C
felhős
29°C
felhős
31°C
Horvátország térkép