Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Időnként szállingózhat a hó

Pénteken sok felhő lesz felettünk, és több tájegységünkön is kialakulhat időnként havas eső, hószállingózás, illetve kisebb havazás. Az északi-északnyugati szelet sokfelé kísérhetik élénk, nyugaton és északkeleten erős lökések. Hajnalban -7 és +1, kora délután 0 és 5 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Szombaton folytatódik a felhős, borongós idő, és ezen a napon is többfelé előfordulhat időnként havas eső, hószállingózás, valamint kisebb havazás. Az északi-északnyugati szél továbbra is többfelé élénk, nyugaton és északkeleten erős lehet. Reggel -5 és +1, napközben -1 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap kezdetben többfelé számíthatunk naposabb időre, délután viszont már több felhő lehet az égen. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északias szelet többfelé kísérhetik élénk, néhol erős lökések. A fagyos reggelt követően kora délután 1-5 fokra van kilátás.

Hétfőn a reggel még többfelé napos lehet, majd beborul az ég, és észak-északnyugat felől több helyen előfordulhat havas eső, kisebb havazás, hózápor. Élénk, északon és északkeleten erős lesz a délnyugati szél. Reggel ismét országszerte fagyhat, napközben 0-6 fokot mutathatnak a hőmérők. Kedden a változóan napos-felhős időben elszórtan egy-egy futó zápor, hózápor kialakulhat. Többfelé erős, viharos lehet az északnyugatira forduló szél. Kora délután 3-8 fokot mérhetünk.
Kiadta: Berceli Balázs (ma 18:11)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg öltözet
Meleg öltözet
Hirdetés
27 P
2
-5
28 Sz
2
-3
29 V
2
-6
30 H
2
-6
31 K
5
-4
1 Sz
4
-4
2 Cs
4
-2
jeles nap
3 P
4
-3
4 Sz
4
-4
5 V
5
-2
jeles nap
6 H
6
-1
jeles nap
7 K
5
-2
8 Sz
6
-2
9 Cs
6
-3
10 P
6
-3
11 Sz
6
-1
12 V
6
-3
13 H
5
-2
14 K
6
-3
jeles nap
15 Sz
7
-2
16 Cs
6
-3
17 P
5
-2

Hójelentés

Bánkút 36 cm
Eplény 40 cm
Kékestető 34 cm
Mátraszentistván 25 cm
Sátoraljaújhely 2 cm
Visegrád -

Hószállingózás, kisebb havazás

Pénteken hószállingózás, kisebb havazás több tájegységünkön is előfordulhat, de jelentősebb hótakaró kialakulása nem valószínű.

Orvosmeteorológia

Pénteken kettősfronti hatás várható, emiatt fejfájás, migrén, alvászavarok, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás és rosszullét sokaknál jelentkezhet.

Felerősödhetnek a görcsös- és a gyulladásos jellegű ízületi panaszok is.

Nehéz nap vár az idősekre és a szívbetegekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

A felhős, szürke időben bágyadtabbak, lehangoltabbak lehetünk, alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken több tájegységünkön kialakulhat időnként havas eső, hószállingózás, illetve kisebb havazás, így sokfelé számíthatunk nedves, vizes, csúszós, átmenetileg helyenként akár síkos, latyakos, esetleg hókásás, havas utakra is.

Az északi-északnyugati szelet sokfelé kísérhetik élénk, nyugaton és északkeleten erős lökések, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Hajnalban, reggel néhol pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

Tompulhatnak reflexeink, ezért tartsunk elegendő követési távolságot.

Vezessünk körültekintően, óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet