Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Debrecen
Csípős, ködös lesz a reggel
Hirdetés

Csípős, ködös lesz a reggel

Csütörtökön délnyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, legtovább északkeleten láthatjuk majd a napot. Délen sokfelé, másutt elszórtan gyenge eső, esetleg havas eső már kialakulhat, a magasabb tájakon átmenetileg kisebb havazás sem kizárt. Nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalban -6 és +2, napközben 2 és 7 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Pénteken egy mediterrán ciklon előoldalán melegedés érkezik élénk, erős déli-délkeleti széllel, sokfelé kiadós esővel, záporokkal. Az északi határnál kezdetben vegyes halmazállapotú csapadék is hullhat. Hajnalban -3, +4, a délutáni órákban 3-12 fokot mérhetünk, délkeleten lesz legenyhébb az idő.

Szombaton borult időre, a déli és keleti tájakon sokfelé esőre készülhetünk. Késő este, éjjel érkezhet nyugat felől az újabb csapadéktömb. Ekkor a Dunántúlon az esőt egyre több helyen válthatja fel a havazás. Mérsékelt, helyenként élénk lesz az északi szél. Napközben 3-10 fok között alakulhat a csúcsérték.

Vasárnap délelőtt a Dunántúlon főként havazásra, másutt esőre, havas esőre van kilátás. Estére a Dunántúlon már várhatóan megszűnik a csapadék, míg keleten és északon nagy területen hullhat hó, délkeleten havas eső. A többfelé megerősödő, északnyugati szelet a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 1-9 fok között valószínű. Hétfőn kisebb havazás, hózápor még előfordulhat a szeles, túlnyomóan felhős időben. Hajnalban erősebb fagyok, napközben sok helyen fagypont körüli hőmérsékletek jöhetnek.
Kiadta: Varga Sándor (ma 19:19)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg öltözet
Meleg öltözet
Hirdetés
8 Cs
4
-3
jeles nap
9 P
9
3
10 Sz
8 6
11 V
4
1
jeles nap
12 H
1
-4
13 K
0
-7
jeles nap
14 Sz
0
-8
15 Cs
2
-5
16 P
2
-3
17 Sz
3
-2
18 V
2
-4
jeles nap
19 H
1
-4
20 K
2
-4
21 Sz
3
-3
jeles nap
22 Cs
4
-3
23 P
7
1
24 Sz
6
0
jeles nap
25 V
8
0
jeles nap
26 H
8
2
jeles nap
27 K
9
1
28 Sz
6
1
29 Cs
6
-1

Hójelentés

Bánkút -
Eplény -
Kékestető -
Mátraszentistván -
Normafa -
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Hétvégén jöhet igazi téli fordulat

Csütörtökön számottevő havazás nem várható, legfeljebb néhol fordulhat elő gyenge havas eső, a hegyekben hószállingózás. Úgy tűnik viszont, hétvégétől megérkezik az igazi tél.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön sem várható még fronthatás, de a hideg, fagyos, többfelé ködös reggeli órákban újra felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, amelyek napközben is fennállhatnak.

Az érzékenyebbek enyhe fejfájást, vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak.

A tartósan felhős tájakon lehangoltság, levertség, rossz közérzet alakulhat ki.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtök reggelre az ország keleti felén sokfelé képződhet köd, helyenként sűrű köd, emiatt korlátozottak lesznek a látásiviszonyok.

A ködös, fagyos tájakon zúzmara lerakódás is síkosabbá teheti az utakat.

Napközben a nyugati és déli tájakon alakulhat ki eső, a magasabban fekvő helyeken havas eső, így itt is vizes, csúszós útszakaszokra kell készülni.

A szél nem lesz jelentős.

Napközben a napos tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet