Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Szeged
Mérsékelten meleg idő

Mérsékelten meleg idő

Kedden gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják meg a napsütést. Napközben elszórtan a Dunántúlon és néhol északon fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Késő este északon, északnyugaton viszont már nagyobb számban alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok. A déli, délnyugati szél mérsékelt lesz. Friss lesz a hajnal, 11-17 fok ígérkezik, napközben 26-31 fok várható.

Szerdára virradó éjszaka és hajnalban az északi tájakon többfelé fordulhatnak elő záporok, helyenként zivatarok. Napközben a gomolyos, fátyolfelhős idő mellett szintén az ország északi felén alakulhat ki zápor, zivatar. Délnyugati szél több helyen megélénkül. Hajnalban 13-20, délután 26-33 fokot mérhetünk.

Csütörtökön már sokfelé alakulhat ki csapadék. Esőre, többfelé záporokra, zivatarokra kell készülni. Nagy területen hullhat jelentős, helyenként kiadós mennyiségű csapadék. A zivatarokat a felhőszakadás mellett viharos széllökések, helyenként jégeső is kísérheti. A nyugati-délnyugati szél megélénkül, gyakran megerősödik. Napközben 21-30 fok között alakulhatnak maximumok. Északnyugaton lesz hűvösebb, délkeleten melegebb az idő.

Pénteken visszatér a napos, gomolyfelhős idő. Eső, zápor, egy-egy zivatar a nap első felében elszórtan, délután már csak néhol fordulhat elő. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, itt-ott viharossá fokozódik. A csúcshőmérséklet 23-29 fok között valószínű. A hétvége kicsivel melegebb időt tartogat kevés csapadékkal, sok napsütéssel.
Kiadta: Varga Sándor (tegnap 19:58)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Nyári ruha
Nyári ruha
Hirdetés
3 K
29
15
4 Sz
32
18
5 Cs
29
21
6 P
27
16
7 Sz
30
16
8 V
32
17
10 K
26
17
jeles nap
11 Sz
26
16
12 Cs
27
16
13 P
28
18
14 Sz
28
17
15 V
29
17
16 H
29
17
17 K
29
17
18 Sz
28
15
19 Cs
28
17
20 P
26
17
jeles nap
21 Sz
28
15
22 V
25
14
23 H
27
15
24 K
28
15
Hirdetés

Pollenjelentés

Csalánfélékközepes
Hársnincs
Libatopfélékalacsony
Lóromnincs
Parlagfűnincs
Pázsitfűfélékalacsony
Útifűalacsony
Gombákmagas
Gombafélék

A csalánfélék virágporának mennyisége többfelé magas szinten, míg a pázsitfűfélék, az útifű, a libatopfélék, a hárs, a lórom, illetve a parlagfű virágporának mennyisége többnyire alacsony szinten lehet jelen.

A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé magas, illetve nagyon magas szintet érhet el.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Kedden nem várható fronthatás és hőségre se számíthatunk, így kicsit kedvezőbb lesz a humánmeteorológiai helyzet. Hűvösebb lesz az éjszaka és helyenként pára-, ködfoltok is képződhetnek, emiatt hajnalban felerősödhetnek az ízületi bántalmak.

Az ez követő gyors melegedés és a nagy hőingadozás az érzékenyebbeknél vérnyomás-ingadozást, fejfájást, levertséget okozhat.

Gyakoriak lehetnek a görcsös panaszok, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek.

A szél veszít erejéből és csak mérsékelten lesz meleg az idő, így érdemes hosszabb sétákat tenni a szabadban.

Az UV-sugárzás 11 és 16 óra között több helyen erős lesz, ezért az érzékenyebb bőrűek ebben az időszakban gondoskodjunk bőrük megfelelő védelméről! Az alvászavarok frissülő idő miatt enyhülhetnek.

Itt az ideje átszellőztetni a lakást!

Közlekedésmeteorológia

Kedden északon, északnyugaton kell számítani zápor, néhol zivatar kialakulására, melyet intenzív csapadék kísérhet, így ezeken a tájakon fordulhatnak elő vizes, csúszós útszakaszok. A szél nem lesz jelentős, csak záporok, zivatarok környezetében lehetnek átmenetileg erős, olykor viharos széllökések.

Sok lesz a napsütés, vezetés közben érdemes napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk biztonságos követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Kedden már a reggeli órákban előfordulhat kisebb eső, zápor. Napközben a gomolyos, fátyolfelhős idő mellett pedig időnként ismét kialakulhat zápor, zivatar. Mérsékelt lesz a déli szél. A maximumok 24-26 fok körül alakulnak.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
23°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Kedden az Adria északi partszakaszain még lehetnek záporok, zivatarok, délen naposabb, száraz idő valószínű. Délen 30-35 fok között, északon 30 fok alatt alakulnak a maximumok. A szél időnként élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet.

Részletes előrejelzés
felhős
26°C
felhős
30°C
felhős
29°C
Horvátország térkép