Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Szeged
Több órára kisüthet a nap
Hirdetés

Több órára kisüthet a nap

Hétfőn sokfelé indul felhős, borongós idővel a nap, többfelé pára, köd, szitálás is kialakulhat, a keleti és északkeleti tájakon esőre is számtani kell. Napközben délen, délkeleten több órára kisüthet a nap, máshol felhős, borongós, helyenként tartósabban párás időre van kilátás, északkeleten, valamint nyugaton, északnyugaton eső, zápor is kialakulhat. Több tájegységünkön is élénk lehet a délkeleti szél. Hajnalban -1 és +5, kora délután 3 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, a naposabb tájakon mérhetjük a magasabb értékeket.

Kedden kezdetben többfelé eshet az eső, a magasabb hegycsúcsúcsainkon havas eső, havazás is kialakulhat átmenetileg, majd délután már csak a keleti, északkeleti tájakon számíthatunk esőre, miközben többfelé felszakadozhat a felhőzet, és süthet ki a nap. Több tájegységünkön élénk lehet a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Szerda reggelre sokfelé képzödik pára, köd, majd napközben borongósabb és naposabb tájak válthatják egymást. Csak elszórtan alakulhat ki gyenge eső, egy-egy zápor. Északon élénk lehet a nyugatias szél. Hajnalban sokfelé lehet gyenge fagy, napközben pedig 4-8 fokot mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön sok felhő lesz az égen, helyenként kisebb eső, északon havas eső is kialakulhat. A Dunántúl északi felén élénk lehet a délkeleti szél. Napközben 1 és 8 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet. Pénteken esős, szeles időre van kilátás, viszont enyhébb lehet az idő, a csúcsértékek 6 és 14 fok között alakulhatnak.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 17:30)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Réteges öltözet
Réteges öltözet
Hirdetés
5 H
11
2
jeles nap
6 K
8
3
jeles nap
7 Sz
7
0
8 Cs
6
1
9 P
11
5
10 Sz
8
4
11 V
5
0
jeles nap
12 H
4
-3
13 K
5
-2
jeles nap
14 Sz
6
0
15 Cs
6
-1
16 P
5
-2
17 Sz
5
-1
18 V
5
-1
jeles nap
19 H
4
-2
20 K
2
-3
21 Sz
4
-2
jeles nap
22 Cs
5
-1
23 P
8
2
24 Sz
7
1
jeles nap
25 V
9
1
jeles nap
26 H
9
3
jeles nap

Hójelentés

Bánkút -
Eplény -
Kékestető -
Mátraszentistván -
Normafa -
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Kedden az északi hegyekben havazhat

Hétfőn enyhe idő várható, az időszakosan előforduló csapadék folyékony halmazállapotú lesz. Kedden az Északi-középhegység magasabb részein fordulhat elő átmenetileg havas eső, havazás.

Orvosmeteorológia

Hétfőn kettősfronti hatásra számíthatunk, így a hideg- és a melegfrontra érzékenyek egyaránt tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket.

Fejfájás, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok előfordulhatnak.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Alvásproblémák, álmatlanság, szédülés szintén előfordulhat, valamint felerősödhetnek a kopásos és gyulladásos eredetű ízületi panaszok is.

A fényszegény időben lehangoltabbak, kedvetlenebbek lehetünk, viszont a naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn kezdetben a keleti és északkeleti tájakon számíthatunk esőre, de szitálás máshol is előfordulhat, majd napközben északkeleten, valamint nyugaton, északnyugaton alakulhat ki eső, zápor, így ezeken a tájakon vizes, csúszós utakra számíthatnak a közlekedők.

Hajnalra, reggelre többfelé képződik pára, köd, ami napközben helyenként tartósabban is megmaradhat, így korlátozott látási viszonyokra is fel kell készülni.

A naposabb tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Több tájegységünkön is élénk lehet a délkeleti szél, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet