Szlovákiából érkezett

| 2010. május 24. 23:18 | Frissítve:
A tegnapi tornádót kísérő zivatar-rendszer celláit már Szlovákiában észlelte az Időkép-Meteopress hálózatának saját budapesti radarja.

Első ízben voltak saját radarunkon kivehetőek a Szlovákia felől érkező zivatarrendszer gócai, amikor még külföldön jártak, ami azt jelenti, hogy a tornyosuló zivatarfelhők vélhetően igen magasra, a Pilis és a Vértes domborzati takarása miatt vélhetően több km-es magasságig felnyúltak.

A cellákat a 19 óra 15 perces, 118 km-es kompozit képen lehetett először észlelni Szlovákia területén, a határtól mintegy 30 km-re. Ezután a Budapest felé közeledő csapadéktömb intenzitása némileg csökkent.

A kedvező labilitási paramétereknek, a meleg nedves szállítószalag és a magassági jet megfelelő elhelyezkedésének köszönhetően Tatabánya mellett tornádó jöhetett létre, erről felvételek és a radarunk által a celláról rögzített felvételt  másik cikkünkben láthatják.

A 20 óra 23 perces és 20 óra 26 perces képeken jól be lehet határolni a Budapest felé tartó cellákat, melyet később a fővárosban és környékén is heves villámtevékenység, helyenként felhőszakadás is kísért. Később Szlovákia felől egy újabb zivatarhullám érte el hazánkat.

Várjuk nézőink további fotóit, videit a kivételes jelenségről! Köszönjük!


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |