illusztráció illusztráció

-6, -7 fok is lehet vasárnap

A szezon eddigi leghidegebb reggelére ébredhetünk majd vasárnap, időjárásunk olyan lesz, mintha egy hullámvasúton ülnénk.

Borongós, esős péntekünket egy ciklonnak köszönhetjük, mely fokozatosan áthalad felettünk és kelet felé továbbhaladva búcsúzik el tőlünk. Mögötte, a ciklon hátoldalán viszont észak felől jóval hidegebb légtömegek áramlanak fölénk a magasban, de csak meglehetősen rövid időre, a hétvégére tanyázik le nálunk a hideg.

Változatos, hullámvasúthoz hasonlító lesz időjárásunk

Vasárnap és hétfőn már intenzív melegedés fog zajlani a magasban, szóval a frontérzékenyekre ezúttal sem várnak könnyű napok. De ne szaladjunk ennyire előre....

illusztráció
Didergős lesz a vasárnap reggel | Fotó: Szalka Boglárka

Szombaton hajnalban északkeleten már néhol fagypont köré hűl majd a levegő, napközben pedig folytatódik a szeles idő, gyors felhőátvonulásokra készülhetünk, melyekből elszórtan alakulhatnak ki záporok, a hegyekben és északkeleten hózáporok. 

Éjjel aztán csendesedik a szél, s ennek, valamint a fölénk áramló hidegnek köszönhetően

vasárnap a szezon eddigi leghidegebb reggelére ébredhetünk;

szinte az egész országban fagyni fog. Átlagosan 1 és -5 fok között alakunak majd a minimumok, de a szélvédett helyeken - elsősorban északkeleten - akár -6, -7 fokig is hűlhet a levegő.

illusztráció
Hózápor Budapesten, idén februárban | Fotó: Hkaron

Erzsébet napján aztán északnyugat felől megnövekvő felhőzetre számíthatunk, a nyugalom ismét csak átmeneti lesz, az átvonuló csapadék északon-északkeleten, valamint a hegyekben ismét havas eső, hó, hózápor formájában hullhat majd. A Mátra, a Bükk, a Zemplén újra fehér ruhába öltözhet - de az idő közelsége ellenére is még meglehetősen bizonytalan a helyzet, így a csapadék eloszlásáról és halmazállapotáról még egy külön cikkben is jelentkezni fogunk holnap.

Borítókép: Mona33 korábbi felvétele, illusztráció

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés