10 m feletti hó

| 2010. február 2. 21:59 | Frissítve:
Januárban nem, de február második napján sikerült túlszárnyalni a 10 méteres álomhatárt. Itt rendezik a téli olimpiát.

WhistlerFebruár 2-án dőlt meg az álomrekord, több mint 10 méter hó esett eddig ebben a szezonban Kanadában, a Whistler környéki hegyekben. A bravúr viszont nem sikerült, január utolsó napjáig csak 999 cm hó esett - olvashatjuk a SíTV honlapján.

A hónap utolsó hetének egyik legizgalmasabb kérdése az volt egész Kanadában, hogy vajon összejön-e január utolsó napjáig a 10 méteres hó Whistlerben, a vancouveri olimpia alpesi számainak helyszínén. Január 25-ig 972 centiméternyi hó esett a Whistler környéki hegyekben, és minden előrejelzés azt mutatta, hogy a hónap végéig simán összegyűlik a 10 méter. A hiányzó 28 centi helyett azonban csak 27 esett az utolsó héten, így január végéig a termés 'csak' 999 centiméter volt.

WhistlerFebruár 1-jén egyetlen centi sem esett, 2-án azonban végre újabb front érte el a Whistler környéki hegyeket, így 1002 centiméteren áll jelenleg a mérce.

Már ősszel látszott, hogy ez az év különösen hógazdag lehet Kanada nyugati részén.Novemberben összesen 552 cm hó esett Whistlerben, ezzel pedig megdőlt az évszázados hórekord. A 1002 centiméteres hótermés persze nem azt jelenti, hogy jelenleg ekkora hó borítja az itteni hegyeket, hiszen olvadt már bőven abból, ami leesett. Jelenleg 270 cm-t ír a hivatalos hójelentés, a mérőállomás 1650 méteren található.

Forrás: SíTV


hirdetés


Cimkék: , , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |