illusztráció illusztráció

20-30 mm is eshet ma

Nyugatra és északra hozza a legtöbb záport, zivatart a hidegfront.

Kedd hajnalban érkezik az újabb hidegfront, mely csak átmenetileg mérsékli a hőséget. A záporok, zivatarok várhatóan a nyugati határnál, a Dunántúl északi felén és északon lesznek a legintenzívebbek, itt várható a legtöbb eső. Lokálisan - elsősorban a Dunántúlon - akár 20-30 mm csapadék is mérsékelheti az aszályt.

A csapadék-lefedettség ezúttal is egyenlőtlen lesz, míg egyes településeken kiadós felhőszakadás érkezik, pár kilométerrel arrébb előfordulhat, hogy alig esik pár csepp eső.

Csapadék előrejelzés WRF modellünk alapján:

Külső tartalom

Ez a médiatartalom nem az Időkép kiszolgálóján található, így azt nem töltjük be automatikusan. A tartalomkiszolgáló felhasználási és adatvédelmi feltételeit a tartalom betöltésével elfogadja, harmadik fél cookie-ja eszközén eltárolódhat.

A délután második felében keletre érnek a záporok, zivatarok, viszont csökken a csapadék intenzitása. A legkevesebb csapadék a Tiszántúlon eshet, itt néhol szárazon vonul át a hidegfront, sokfelé pedig csak 1-2 mm jut a záporokból. A frontot viharos (60 km/óra körüli) széllökések kísérhetik.

Borítókép: Englertgabor1

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés